Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vypukla válka operátorů: Chcete platit za neomezené volání výrazně levněji?

Vypukla válka operátorů: Chcete platit za neomezené volání výrazně levněji?

Foto: Mariusz Stankowski, MoneyMAG.cz

Mobilní operátor Telefónica O2 přišel ve čtvrtek s revoluční změnou své nabídky, neomezené volání po Česku teď na místo 2000 bude u O2 stát jen 749 korun měsíčně. Tím Telefónika rozpoutala na trhu cenovou válku a zákazníci vydělají. Nové tarify za měsíc zveřejní i Vodafone a půjde prý ještě níže.

Již za 249 korun nově mohou volat a esemeskovat zákazníci O2 zcela neomezeně ve vlastní síti. Za 749 korun získají neomezené volání a SMS kamkoliv v České republice - a k tomu 1GB dat. Na nové tarify FREE bude moci přejít každý. V případě zákazníků O2 bude jedno, zda již má uzavřenou smlouvu se závazkem, či nikoli. Všichni zákazníci se závazkem mohou jednoduše přejít na nový 24měsíční závazek s výrazně výhodnějším tarifem FREE. Nové tarify bude samozřejmě možné získat i bez závazku.

"Jako první přicházíme s revoluční nabídkou, která nyní umožní našim zákazníkům osvobodit se a užívat svůj mobilní telefon opravdu naplno. Přinášíme zcela neomezený tarif za 749 korun. Navíc celou naši nabídku výrazně zjednodušujeme," uvedl Mediafaxu Luis Malvido, generální ředitel společnosti Telefónica Czech Republic.

V souvislosti s novými tarify přichází změna v prodeji mobilních telefonů. Při koupi nového mobilu či tabletu si budou moci zákazníci rozložit platby v čase. Dotace výměnou za minimální měsíční útratu skončí.

Krok Telefóniky vyprovokoval k reakci konkurenční Vodafone. Podle serveru mobil.cz Vodafone půjde s některými tarify ještě níže pod O2, údajně i pod 700 korun. Vodafone slibuje, že bude levnější a avizuje cenu pod 700 korun. Rozdíl oproti tarifu O2 bude podle serveru v množství dat. O2 do tarifu přidalo zmíněný 1 GB dat, Vodafone slibuje 600MB balíček.

Reakce se čeká i od třetího operátora T-Mobile, který určitě nezůstane s poklesy tarifů pozadu.

Témata:  mobilní operátoři

Související

Aktuálně se děje

24. července 2024 10:16

21. července 2024 21:04

SLEDUJTE: Joe Biden se vzdal kandidatury. Trump zatím nemá soupeře

Americký prezident Joe Biden v neděli oznámil, že stáhne svou kandidaturu na post prezidenta USA a nebude se ucházet o znovuzvolení.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Jozef Síkela

Vláda navrhne eurokomisařem za Česko Jozefa Síkelu

Vláda Petra Fialy nabídne staronové předsedkyni Evropské komise Ursule von der Leyenové jako eurokomisaře za Českou republiku současného ministra průmyslu a obchodu Jozefa Síkelu. O jeho nominaci rozhodla na poslední schůzi před vládními prázdninami ve středu 24. července 2024. Začátku schůze byl přítomen i prezident republiky Petr Pavel.