Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Odborář: Zvýšení minimální mzdy bude populistickou předvolební kampaní

Odborář: Zvýšení minimální mzdy bude populistickou předvolební kampaní

Foto: Mariusz Stankowski, MoneyMAG.cz

Předseda Asociace samostatných odborů Bohumír Dufek byl hostem Interview ČT24. Co si myslí o možném zvyšování minimální mzdy? Podle Dufka jde o čistě populistický krok, při kterém budou vládní strany doufat v zisk hlasů při následujících volbách do Poslanecké sněmovny.

„Myslím, že před volbami, aby byla populistická, minimální mzdu zvýší," uvedl narovinu Dufek k jednání vlády Petra Nečase. Reagoval tak na odložení projednávání zvýšení minimální mzdy. Jestliže však ke zvýšení nedojde, práce bude ještě více devalvována nedostatečným ohodnocením.

Ačkoli si Dufek myslí, že vláda již nemá legitimitu, odbory se snažily s vládou jednat a navrhovali prorůstová opatření na místo soustavného šetření, vláda je ignorovala. Podobná slova o vládním naslouchání jsme ostatně mnohokrát mohli slyšet od sociálních demokratů. Až teď je naděje, že dojde ke zvýšení minimální mzdy.

Témata:  minimální mzda

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:08

16. dubna 2024 12:03

16. dubna 2024 11:39

Předpověď počasí na noc a středu 17. dubna

Mezi tlakovou níží nad východní Evropou a tlakovou výší nad východním Atlantikem k nám bude nadále proudit studený a vlhčí vzduch od severozápadu, informuje ČHMÚ.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy