POZOR! Další nebezpečné potraviny v českých obchodech! VÍME KDE

Energy drink obsahující nebezpečné množství kyseliny nebo zapáchající zkažený Játrový delikates objevili inspektoři na pultech českých obchodů. Na výrobky, které označili za nebezpečné, upozornili ve čtvrtek na webu Potraviny na pranýři.

reklama

První nebezpečnou potravinou je Club power energy drink light od výrobce Maxi drink s r.o., který inspektoři objevili v prodejně BILLA na Zborovské ulici v Chomutově.

"Ve výrobku bylo překročeno nejvyšší přípustné množství kyseliny benzoové, která se v potravinách používá jako konzervant," uvedli na stránkách. Tato kyselina přitom ve větším množství může vyvolávat kopřivku, astma, rinitidu nebo anafylaktický šok.

Inspektoři také upozornili na výrobek Játrový delikates od společnosti ZŘUD-Masokombinát Polička a.s, který byl prodáván v prodejně KONZUM na Pernerově ulici v Chocni.

"Výrobek měl lepkavý a slizký povrch a netypický nakyslý zápach. Při kontrole nebyly zjištěny nevyhovující teploty skladování výrobku. Výrobek neměl prošlé datum použitelnosti," popsali na stránkách.

Webová stránka www.potravinynapranyri.cz je spotřebitelům k dispozici od 10. července loňského roku a upozorňuje na nebezpečné a falšované potraviny na pultech českých prodejen. Na jejím provozu spolupracuje Státní zemědělská a potravinářská inspekce a ministerstvo zemědělství. Web se může pochlubit 1. místem v kategorii Veřejně prospěšná služba v prestižní anketě Křišťálová Lupa 2012.

Témata: potraviny

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky