Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Lidovec: ČSSD v trapnosti dotahuje asociální vládu!

Lidovec: ČSSD v trapnosti dotahuje asociální vládu!

Foto: Jan Zýka / INCORP images

1. místopředseda KDU-ČSL Marian Jurečka se ostře pustil do sociální demokracie. ČSSD navrhovala zrušení zdanění poslaneckých náhrad, což je dle lidovce asociální a trapný exces.

„Nestačí jim nadprůměrné prebendy, potřebují i výjimku z daní, to je nejen nevkusné, ale také asociální. Sociální demokraté se dotahují ve svých trapných excesech na tuto sociálně zcela necitlivou vládu," uvedl Jurečka.

Poslanec za ČSSD Ladislav Šincl chtěl zrušit zdanění náhrad, což by logicky zvýšilo příjmy poslanců. Ten navíc v Poslanecké sněmovně měl uvést: „nevím, proč bychom solidaritu měli projevovat jen my."

Jurečkovi takové jednání nejde dohromady s předvolební politikou, kdy sociální demokraté slibují, že budou hájit zájmy sociálně slabých. „Další zvyšování poslaneckých platů je fackou do tváře jejich vlastním voličům," dodal Jurečka s tím, že naštěstí tento návrh nebyl prohlasován.

Témata:  vláda ČSSD

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 22:13

Hra na štěstí? Ne, správný postup při investování výrazně snižuje riziko ztráty

KOMENTÁŘ Martina Pleštila, ředitele úseku investic, Broker Trust - Úroky na spořicích účtech klesají. Ještě víc tak poroste investiční apetit Čechů, kteří hledají pro své úspory lepší výnos. Už loni přitom investice v ČR zaznamenaly mimořádný rok. Češi měli jen ve fondech kolektivního investování vloženo přes 938 miliard korun, což bylo meziročně o nevídaných 25 procent více. Jak při investování efektivně snižovat riziko ztráty? Podívejte se na šest praktických tipů.

Zdroj: MoneyMAG.cz

Další zprávy