Poslední díl Harryho Pottera už vydělal přes miliardu dolarů

Poslední část filmové ságy o kouzelnickém učni Harry Potterovi 17 dní po svém uvedení do kin vydělala po celém světě přes miliardu dolarů (16, 8 miliardy korun). Informoval o tom v pondělí deník The Daily Telegraph s odvoláním na společnost Warner Bros.

660
reklama

Druhá část filmu Harry Potter a Relikvie smrti v USA utržila do neděle 31. července 318,46 milionu dolarů, ve "zbytku světa" to je podle Warner Bros 690 milionů dolarů.

Až dosud byl nejúspěšnější potterovský film Harry Potter a Kámen mudrců, který v roce 2001 vydělal 975 milionů dolarů (16,4 miliardy korun). Úspěch dvojky Relikvie smrti navíc umocňuje výdělek první části, která vydělala "jen" 659 milionů dolarů (11 miliard korun).
 
"Říct, že celosvětový ohlas na tento film byl mimořádný, je slabé slovo," řekla Veronika Kwanová-Rubineková, ředitelka mezinárodní distribuce Warner Bros. "Jsme nejen hrdí, že tento poslední film série dosáhl takového úspěchu, ale že ho dosáhl tak rychle," dodala ředitelka.
 
Druhá část filmu Harry Potter a Relikvie smrti se také stala nejúspěšnějším debutujícím filmem ve Spojených státech a Kanadě všech dob, kdy během prvního víkendu vydělala rekordních 168,6 milionu dolarů (2,8 miliardy korun).
 
Dosavadní rekord držel film Temný rytíř režiséra Christophera Nolana z roku 2008. Ten během prvního víkendu od uvedení do kin utržil 158,4 milionu dolarů (2,7 miliardy dolarů).
 
Ve druhá části Harryho Pottera a Relikvie smrti se bitva mezi dobrem a zlem stává otevřenou válkou čarodějného světa. Rozhodující bitva mladého kouzelníka a lorda Voldemorta se uskuteční tam, kde vše začalo – v Bradavicích.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky