Reformy Nečasovy vlády jsou k smíchu!

Poražená strana krajských voleb ODS přichází s všelijakými „odůvodněními“, proč jí voliči nevěří tolik, jako dřív. Stínový ministr životního prostředí z ČSSD Jaří Zimola vidí odliv voličů hlavní pravicové strany v jiných důvodech, než zaznívají od představitelů ODS.

660
reklama

Členové ODS často uvádějí za důvod reformy koalice, které sami velí. Stejně často uváděným důvodem je odchýlení od idejí strany, což uvádí strana rebelujících poslanců ODS. Premiér Petr Nečas si pak myslí, že za propad nesou vinu právě rebelující poslanci, kteří způsobují nejednotnost strany.

Zimola se však domnívá, že to nejsou ty pravé důvody. Vládní strany ztrácí podporu občanů kvůli neschopnosti dostát slibům, neschopnosti řešit problémy s opozicí, aby kroky byly smysluplné a nebyly za příští vlády zase rušeny. Vláda ale nedokáže komunikovat ani s občany a vysvětlit jim nutnost změn. Avšak ve výsledku se dle Zimoly odrazilo i to, že ministři nejsou odborníky pro danou oblast a doplácejí i na časté neetické chování.

Zesměšňuje reformy vlády Petra Nečase. Dle něj totiž v žádném případě nejde o reformy, když „ministerstvo práce zadá spřátelené firmě naprogramovat nový informační systém, že zpřehází náplň práce některých orgánů státní správy tak, že se z toho systém rok vzpamatovává, copak je reformou důchodového systému to, že se opakovaně zvyšuje DPH, copak je reformou zdravotnického systému to, že pro nedostatek peněz v největší zdravotní pojišťovně je bezhlavě omezováno poskytování zdravotní péče?"

Témata: Nečas, Petr | ods

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky