Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Topolánek má plné gatě! Proto byl u Dalíka, myslí si lidé

Včerejší setkání expremiéra Mirka Topolánka (ODS) s Markem Dalíkem ihned po jeho propuštění z cely předběžného zadržení vyvolalo trpký úsměv na tváři mnohých politiků. Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka v setkání blízkých přátel nevidí jen kamarádské popovídání.

Marek Dalík, známý lobbista a přítel expředsedy ODS, včera opustil jednání soudu zajisté s radostnými pocity. Soud nevyhověl žádosti dozorujícího státního zástupce na uvalení vazby pro možné ovlivňování svědků a útěk.Sobotka následné setkání Dalíka a Topolánka komentuje takto: „Ještě že nedochází k žádnému ovlivňování možných svědků. Určitě se bavili o počasí.“Stejně tak se nad propuštěním Dalíka podivují i občané. „Nechápu, proč ho "nelámou" v cele stejně jako Ratha. Ovlivňovat mohou oba stejně,“ píše jeden z facebookových přátel Sobotky. Podle mnohých „lidových“ komentátorů má Topolánek „plné gatě“.Objevují se ale také názory, že ČSSD není zrovna tou nejlepší stranou, která by měla v současné situaci moralizovat. „Vy jste ti praví na moralizování a tepání nešvarů. Mezi vámi a konkurenčním gangem ODS je asi takový rozdíl, jako mezi Cosa Nostrou a Ndranghetou. Tedy spočívá pouze v tom, která politická mafie krade víc. Jestli ta modrá, nebo ta oranžovorudá,“ píše se v dalším komentáři na facebooku.Marek Dalík je stíhán pro možný podvod při nákupu obrněných transportérů pandur. Měl požadovat až půlmiliardový úplatek za to, že dohodne dokončení nákupu transportérů, který byl v ohrožení po nástupu Topolánkovy vlády. Původní smlouvu podepsala vláda Jiřího Paroubka (tehdy ČSSD).

Témata:  Mirek Topolánek

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 19:38

Neberte si hypotéky. Brzo dostanete dotaci. Alespoň za to už bojují lobbisté

Komentář Vladimíra Pikory: Dnešní doba je plná nálepkování. Na každého se něco najde. Kdekdo je např. populista, ačkoli argumenty pro takové označení jsou obvykle na vodě. Podle mě je nálepkování falešné. Mnohdy je jen politicky motivované. Skutečný populismus je jinde. Příkladem klasického populismu, který se za populismus překvapivě neoznačuje, je návrh některých výrobců stavebního materiálu, developerů, a dokonce i bank na dotace hypoték.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy