Topolánek má plné gatě! Proto byl u Dalíka, myslí si lidé

Včerejší setkání expremiéra Mirka Topolánka (ODS) s Markem Dalíkem ihned po jeho propuštění z cely předběžného zadržení vyvolalo trpký úsměv na tváři mnohých politiků. Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka v setkání blízkých přátel nevidí jen kamarádské popovídání.

reklama

Marek Dalík, známý lobbista a přítel expředsedy ODS, včera opustil jednání soudu zajisté s radostnými pocity. Soud nevyhověl žádosti dozorujícího státního zástupce na uvalení vazby pro možné ovlivňování svědků a útěk.

Sobotka následné setkání Dalíka a Topolánka komentuje takto: „Ještě že nedochází k žádnému ovlivňování možných svědků. Určitě se bavili o počasí.“

Stejně tak se nad propuštěním Dalíka podivují i občané. „Nechápu, proč ho "nelámou" v cele stejně jako Ratha. Ovlivňovat mohou oba stejně,“ píše jeden z facebookových přátel Sobotky. Podle mnohých „lidových“ komentátorů má Topolánek „plné gatě“.

Objevují se ale také názory, že ČSSD není zrovna tou nejlepší stranou, která by měla v současné situaci moralizovat. „Vy jste ti praví na moralizování a tepání nešvarů. Mezi vámi a konkurenčním gangem ODS je asi takový rozdíl, jako mezi Cosa Nostrou a Ndranghetou. Tedy spočívá pouze v tom, která politická mafie krade víc. Jestli ta modrá, nebo ta oranžovorudá,“ píše se v dalším komentáři na facebooku.

Marek Dalík je stíhán pro možný podvod při nákupu obrněných transportérů pandur. Měl požadovat až půlmiliardový úplatek za to, že dohodne dokončení nákupu transportérů, který byl v ohrožení po nástupu Topolánkovy vlády. Původní smlouvu podepsala vláda Jiřího Paroubka (tehdy ČSSD).

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky