Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Novinka v Albertu: Neprodává pečivo od velkých výrobců. Dá šanci těm lokálním

Novinka v Albertu: Neprodává pečivo od velkých výrobců. Dá šanci těm lokálním

Foto: Pixmac

Rohlíky, housky a chléb Šumava budou od středy na pulty řetězce Ahold dodávat pouze regionální pekaři. O zrušení smluv s hlavními velkými dodavateli United Bakeries a Penam informovala v pondělí Mediafax tisková mluvčí Aholdu Judita Urbánková.

"Ceny zůstanou stále stejné," slíbila Urbánková. Regionální pekaři zatím do řetězce Ahold, který provozuje prodejny Albert, dodávali spíše doplňkový sortiment pečiva."Jde nám o větší podporu lokálních dodavatelů," dodala mluvčí, podle které řetězec nebyl nespokojený s velkými dodavateli. "Pekárny United Bakeries a Penam zůstávají i nadále dodavateli mnoha položek v sortimentu pečiva, například baleného chleba, jemného pečiva a některých výrobků privátních značek," poznamenala.Zajištění lokálních pekařů nebylo podle řetězce zcela jednoduché, nakonec se dohodl s 30 firmami, které budou dodávat zboží do téměř 300 prodejen. "Jsme si jisti, že naše rozhodnutí za tu práci stálo a že to zákazníci ocení," doufá Milan Mrázek, zodpovědný za pečivo.Podle mluvčího řetězce Tesco Jana Dvořáka se tak konkurenční řetězec snaží dohnat jejich vlastní kroky. "Máme v každém hypermarketu minimálně jeden produkt od regionálních pekařů," uvádí mluvčí, Tesco navíc instaluje speciální displeje, na nichž přímo inzeruje jména svých místních dodavatelů.Za všechny příklady pak připomněl cvrčovickou pekárnu nebo pelhřimovskou pekárnu Adélka. Někde podle něj dodávají pekaři celou trojici nejběžnějšího pečiva, jindy pouze některou část z "triády".Řetězec Lidl zatím nic měnit nehodlá. "Každý den je do našich prodejen dodáváno pečivo jak od menších regionálních prodejců, tak od velkých dodavatelů, neboť s regionálními prodejci pečiva dlouhodobě spolupracujeme," řekla Mediafaxu za Lidl Anna Těžká.

Témata:  obchody

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:08

16. dubna 2024 12:03

16. dubna 2024 11:39

Předpověď počasí na noc a středu 17. dubna

Mezi tlakovou níží nad východní Evropou a tlakovou výší nad východním Atlantikem k nám bude nadále proudit studený a vlhčí vzduch od severozápadu, informuje ČHMÚ.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy