Ready Made s.r.o.

V dnešní moderní době můžeme začít podnikat během několika pár dní. Ptáte se, že jak je to možné?

reklama

Určitě každý z nás ví, že před založením nějaké obchodní společnosti, můžeme hovořit například o založení společnosti s ručením omezeným, musíme splnit určité náležitosti, vybavit různé dokumenty, nemluvě o množství času stráveného běháním po úřadech.

Současná doba nám ale nabízí i jinou možnost. Existují firmy, které zakládají například společnosti s ručením omezeným a následně je prodávají. A zde si zavedeme pojem ready made společnost s ručením omezeným. Jde vlastně o společnost, která nikdy nevykonávala žádnou činnost, znamená to, že nemá žádné závazky ani pohledávky, její kapitál je splaceny. Vznikla za účelem jejího následného prodeje.

Takže, pokud vzniklá s.r.o. bude například nějaká prodejna, její registrační pokladna bude úplně prázdná, bez jediného zápisu. A i její tiskárna bude zcela nová, neopotřebová. To znamená, že když koupíme takovou společnost, nejenže můžeme zakrátko začít podnikat bez toho, abychom běhali po úřadech a vyřizovali různé náležitosti, například se vyhneme vymáhání pohledávek, jelikož společnost žádné nemá. Je to určitě správná volba, když chceme rychle podnikat. Jediné, co ještě můžeme před zahájením našeho podnikání udělat, je navštívit nějaké grafické studio, které nám udělá zajímavé logo, které si každý snadno zapamatuje.

Témata: firmy

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky