Majetek nového šéfa policie? Vlastní dům a parcely na Náchodsku

V uplynulém týdnu Petra Lessy ve funkci policejního prezidenta nahradil Martin Červíček, kvůli obvinění Lessyho z trestného činu pomluvy a zneužití pravomoci úřední osoby. Kdo ale vlastně je nový policejní prezident Martin Červíček? Server Týden.cz se zaměřil na jeho majetek.

660
reklama

Červíček vedl dříve Náchodskou okresní kriminálku a trvalé bydliště má stále v Náchodě. V obci Vysokov u Náchoda také vlastní rodinný dům a dvě přilehlé parcely o celkové rozloze 3600 metrů čtverečných. Podle serveru má však na majetek uzavřenou zástavní smlouvu. Půjčil si totiž 1,5 milionů korun v roce 2008, které má vrátit do roku 2029.

Po odchodu z kriminálky v Náchodě byl Červíček v čele celorepublikové dopravní policie. Z tohoto místa přesídlil na pozici ředitele Krajského ředitelství v Praze. Před instalováním do pozice policejního prezidenta pak pracoval jako náměstek policejního prezidenta pro službu kriminální policie a vyšetřování. Přestože strávil během této kariéry šest let v Praze, v hlavním městě si žádnou nemovitost nepořídil.

Povyk vyvolalo zjištění, že Červíček žije s poslankyní ODS Janou Černochovou, která byla dokonce členkou bezpečnostního výboru. Této funkce se ale vzdala, aby nebyl jejich vztah považovaný za závadný, neboť panují obavy, že si navzájem mezi sebou mohou předávat tajné informace policie, výboru či ODS. To se však příliš nezměnilo, neboť vazba policejního prezidenta na ODS tam jistým způsobem stále zůstává.

Témata: policie

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky