Školství zřejmě přijde o 50 miliard z Bruselu! Nenapravilo chyby

Česká republika pravděpodobně nedostane miliardy korun z evropského programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost, které měly putovat do školství. Ve čtvrtek to napsal server rozhlas.cz s odkazem na rozhodnutí Evropské komise.

660
reklama

Peníze, jež měly z operačního programu jít do školství, Česko neuvidí, protože nezvládlo napravit chyby, za které ho Evropská komise kritizovala.

"Česko podle Evropské komise dostalo čas na nápravu chyb, opatření, které předložilo, jsou ale nedostatečná. V Česku stále přetrvávají závažné chyby v kontrole toho, jak se u nás s evropskými penězi hospodaří," píše Rozhlas.cz.

Česko nyní dostalo další dvouměsíční lhůtu, ve které se má pokusit o nápravu. "Pokud opět nepodnikne nezbytné kroky, může náš státní rozpočet přijít o celý příspěvek z daného operačního programu, což je více než 50 miliard korun," konstatoval Rozhlas.cz.

Ministerstvo školství se k rozhodnutí prozatím nevyjádřilo. "Pošlete nám otázku do e-mailu, nezodpovídáme dotazy po telefonu," odkázal Mediafax zaměstnanec tiskového odboru rezortu s tím, že vyjádření ministerstva bude k mání v nejbližším možném termínu.

Témata: školství

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky