Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Potvrzeno! Škrty nás vedou do pekel

Předseda nové politické strany NS-LEV 21 Jiří Paroubek cítí zadostiučinění. Zpráva o výsledku státního rozpočtu za první pololetí tohoto roku totiž potvrzuje, že vláda provádí tupé škrty, které nepovedou ke schodku 105 miliard, jaký byl pro tento rok plánován. Schodek bude dle všeho výrazně překročen.

Schodek rozpočtu je po půl roce 72 miliard korun, což je o 10 miliard více než loni. „To je skutečně tristní výsledek dvouleté rozpočtové politiky vlády, která má stále ještě odvahu nazývat se vládou rozpočtové odpovědnosti,“ uvedl Paroubek.

To vše je důsledkem nižšího příjmu z daní o 3% v meziročním srovnání, zatímco v rozpočtu vláda počítala se 7% nárůstem. Z klesající spotřeby domácností pramení zhoršení české ekonomické situace. Lidé nižšími výdaji reagují na zdražování a nižší mzdy.

Vláda ničím nepodporuje poptávku a s ní i ekonomický růst. Jejich snaha zlikvidovat státní dluh přivedla zemi do horšího stavu než jaký byl předtím. Podle Paroubka by měla vláda odstoupit.

„Za současnou ekonomickou situaci a stav veřejných financí nese odpovědnost výhradně Nečasova vláda, která Českou republiku jako jedinou z okolních zemí přivedla do recese“ dodává Paroubek.

Témata:  škrty v rozpočtu Jiří Paroubek

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 20:08

18. dubna 2024 12:55

Koupil jsem si prodlouženou záruku, nebo je to pojištění?

Spotřebitelé se dnes mohou velmi často setkat s nabídkou prodloužené záruky na zboží, které kupují. Někdy bývá tato smluvní záruka nabízena automaticky, jindy je za příplatek. Nemálo spotřebitelů si tak prodlouženou záruku přikoupí, zejména na spotřební elektroniku, která bývá na poruchy náchylná. Někteří z nich však mohou být posléze nepříjemně překvapeni, když jim s reklamací nevyhoví, buď kvůli podmínkám smluvní záruky, nebo protože se vlastně vůbec nejedná o záruku, ale o pojištění. Na co by si měl spotřebitel pozor, než si za takovou nadstandardní službu připlatí?

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy