Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hamé stahuje z prodeje polské "máslové" sušenky

Hamé stahuje z prodeje polské

Foto: Pixmac

Státní zemědělská a potravinářská inspekce nařídila stáhnout z oběhu Hamé Máslové lístky polomáčené původem z Polska. Výrobek klame spotřebitele, protože název neodpovídá složení, sdělil ve středu Mediafaxu mluvčí inspekce Pavel Kopřiva.

"Výrobek má v názvu uvedeno máslové lístky, ve složení na obalu však máslo zcela chybí. Tím název potraviny neodpovídá složení a podle potravinového práva uvádí spotřebitele v omyl," vysvětlil Kopřiva.

Nařízení se týká Hamé Máslových lístků polomáčených s dobou minimální trvanlivosti do 9. 12. 2012 původem z Polska.

"S distributorem zahájíme správní řízení o uložení sankce. Zjistili jsme, že společnost Hamé odebírala potravinu od výrobce od března 2012 a uváděla ji na trh pod značkou Hamé," doplnil mluvčí s tím, že do maloobchodní sítě firma prodala 11 520 kusů.

Témata:  potraviny

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 22:13

Hra na štěstí? Ne, správný postup při investování výrazně snižuje riziko ztráty

KOMENTÁŘ Martina Pleštila, ředitele úseku investic, Broker Trust - Úroky na spořicích účtech klesají. Ještě víc tak poroste investiční apetit Čechů, kteří hledají pro své úspory lepší výnos. Už loni přitom investice v ČR zaznamenaly mimořádný rok. Češi měli jen ve fondech kolektivního investování vloženo přes 938 miliard korun, což bylo meziročně o nevídaných 25 procent více. Jak při investování efektivně snižovat riziko ztráty? Podívejte se na šest praktických tipů.

Zdroj: MoneyMAG.cz

Další zprávy