Bývalý zaměstnanec se chtěl pomstít úřadu v Ústí nad Labem

Pondělním hostem Interview ČT24 byl ředitel Úřadu Regionální rady regionu soudržnosti Severozápad Pavel Markvart. A hlavním tématem byla víkendová razie, která byla provedena v dotačním úřadu Ústí nad Labem.

reklama

Markvart je přesvědčen, že razie nemá souvislost s kauzou Davida Ratha, ale vyprovokoval k ní jejich bývalý úředník Leo Šteiner. Ten upozorňoval na možnou korupci na úřadu, ale byl záhy obviněn z trestného činu pomluvy. Markvart uvedl: „protože policie při razii nic nenašla, nevím, proč by žalobu stahoval.“

Úřad žádal zasahující policii, aby jim sdělila, z jakého důvodu zasahovala, avšak do dnešního jim nebyla oficiální příčina objasněna. Příkaz k domovní prohlídce však byl sepsán kvůli některým projektům. Při razii však policii nejvíce zajímaly projekty, které buď nebyly schváleny, nebo dosud nebyly proplaceny.

Prohlídka byla provedena během pátku a soboty a trvala téměř 24 hodin. Markvart byl po celou dobu přítomen na úřadě. Dle Markvarta policejní prohlídka nezapůsobila dobře na audit Evropské komise, který byl naplánovaný již po dlouhou dobu.

Témata: ekonomika

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky