Zavedeme IZIP 2

KOMENTÁŘ – Pondělním hostem Interview ČT byl poslanec a předseda správní rady VZP Marek Šnajdr (ODS). Tématem bylo vypovězení smlouvy na elektronické zdravotní knížky IZIP.

reklama

Přestože tento projekt dobře nedopadl , Šnajdr je přesvědčen, že elektronizace dat ve zdravotnictví je nezbytná. Je však nutné, aby byly schváleny zákony, které by účast vyžadovaly, nejen umožňovaly, jako to bylo u IZIP. Avšak Šnajdr nebyl sám schopen na jím požadovaných zákonech zapracovat. A radit by mu šlo. Šnajdr ale odmítá přijmout jakoukoli politickou odpovědnost, protože on nebyl tím, kdo s projektem přišel.

ČSSD podle Šnajdra lže. Podle slov člena správní rady VZP Michala Sojky byl projekt zastaven a po jmenování nové vlády obnoven a finančně značně navýšen. Tak to tvrdil i Rath. Avšak Šnajdr využil jeho kauzy, aby zpochybnil veškeré jeho výroky.

Ano, David Rath byl hodně kontroverzní politik a je čím dál kontroverznější, uchyloval se i ke lžím, které byly v poslední době odhalovány na demagog.cz. Shazování jeho slov bez jasných podkladů, které by mohly být v televizi ukázány do kamer, a s odkazem jen na korupční Rathovu aféru, je politicky značně nevyzrálé.

Když se Šnajdr začal dostávat do úzkých, pustil se do užívání cizích slov v takové míře, že jen se slovníkem šlo jeho slova analyzovat. Jo, ze Šnajdra by měla Bláznivost Erasma Rotterdamského radost, neboť se projevil jako jeden z jejich následovatelů.

Témata: zdravotnictví

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky