Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Schlecker propustí 15 000 zaměstnanců a uzavře 3000 obchodů

Schlecker  propustí 15 000 zaměstnanců a uzavře 3000 obchodů

Foto: Pixmac

Drogistický řetězec Schlecker v Německu propustí 15 000 zaměstnanců a uzavře 3000 obchodů. S odvoláním na insolvenčního správce Schleckeru o tom ve čtvrtek informovaly webové stránky týdeníku Spiegel.

Insolvenční správce Schleckeru Arndt Geiwitz podle Spiegelu uvedl, že tyto kroky jsou nezbytné pro další existenci řetězce. Za současnou situaci firmy podle něho nese odpovědnost její vedení v čele se zakladatelem Antonem Schleckerem.

Firma se podle portálu Spiegel dostala do ztráty v řádu desítek milionů eur.

Schlecker provozuje drogérie v Německu, Rakousku, Španělsku, Francii, Itálii, Česku, Polsku a Portugalsku. V ČR Schlecker počítá s modernizací prodejen a zvýšením jejich počtu ze 145 na 150.

Témata:  firmy

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 22:13

Hra na štěstí? Ne, správný postup při investování výrazně snižuje riziko ztráty

KOMENTÁŘ Martina Pleštila, ředitele úseku investic, Broker Trust - Úroky na spořicích účtech klesají. Ještě víc tak poroste investiční apetit Čechů, kteří hledají pro své úspory lepší výnos. Už loni přitom investice v ČR zaznamenaly mimořádný rok. Češi měli jen ve fondech kolektivního investování vloženo přes 938 miliard korun, což bylo meziročně o nevídaných 25 procent více. Jak při investování efektivně snižovat riziko ztráty? Podívejte se na šest praktických tipů.

Zdroj: MoneyMAG.cz

Další zprávy