Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Schlecker propustí 15 000 zaměstnanců a uzavře 3000 obchodů

Schlecker  propustí 15 000 zaměstnanců a uzavře 3000 obchodů

Foto: Pixmac

Drogistický řetězec Schlecker v Německu propustí 15 000 zaměstnanců a uzavře 3000 obchodů. S odvoláním na insolvenčního správce Schleckeru o tom ve čtvrtek informovaly webové stránky týdeníku Spiegel.

Insolvenční správce Schleckeru Arndt Geiwitz podle Spiegelu uvedl, že tyto kroky jsou nezbytné pro další existenci řetězce. Za současnou situaci firmy podle něho nese odpovědnost její vedení v čele se zakladatelem Antonem Schleckerem.

Firma se podle portálu Spiegel dostala do ztráty v řádu desítek milionů eur.

Schlecker provozuje drogérie v Německu, Rakousku, Španělsku, Francii, Itálii, Česku, Polsku a Portugalsku. V ČR Schlecker počítá s modernizací prodejen a zvýšením jejich počtu ze 145 na 150.

Témata:  firmy

Související

Aktuálně se děje

21. října 2025 12:11

Salon, který zklamal: Jak postupovat, když služba skončí průšvihem místo relaxu

Návštěva kadeřnického salónu, nehtového studia či maséra představuje pro mnoho lidí zasloužený odpočinek či způsob, jak vylepšit svůj vzhled. Ne vždy se však výsledek shoduje s našimi představami – nový účes se nemusí podařit, manikúra může být nekvalitní a masáž namísto úlevy přinese bolest. Místo odpočinku si pak zákazník odnáší nepříjemný zážitek a problémy související s řešením nápravy k tomu. Jak v těchto případech postupovat a na co máte nárok? 

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy

Ilustrační fotografie

Komentář

Stát přijde o miliardy, ceny moc neklesnou. Nová vláda žene gastro do maďarského experimentu

Snížení DPH na podávání nealkoholických nápojů v gastronomii z 21 % na 12 %, které chystá vznikající vláda, by snížilo příjmy státního rozpočtu přibližně o 1,5 miliardy Kč ročně. Dopad na ceny pro zákazníky by však byl omezený – zkušenosti ukazují, že podniky snížení sazby obvykle plně nepřenesou do cen. Část úspory si ponechávají jako vyšší marži, takže opatření pomáhá spíše podnikatelům v gastronomii než spotřebitelům.