Pozor na společnost Bezreklamky! Používá klamavé praktiky, uvedl dTest

Spotřebitelský časopis dTest upozorňuje na praktiky společnosti Bezreklamky s.r.o., podle něj se činnost této firmy stala smutnou ukázkou špatné vymahatelnosti spotřebitelských práv. Časopis o tom informoval v úterý.

reklama

Jednoduchý trik, na který doplatily již tisíce zákazníků, podle časopisu spočívá v tom, že společnost lidem nabídne výdělek v řádech tisíců korun měsíčně za umístění reklamy, ať už na jejich autě, zdi či domovním plotě. Podmínkou je však úhrada 890 Kč za uvítací balíček obsahující smlouvu a následně roční platby ve výši 3390 korun. Ovšem ani poté se zákazníci svých peněz nedočkají, naopak musí společnosti sami platit.

"Společnost slibované umístění reklamy ani peníze z ní smluvně negarantuje. Jediné, k čemu se ve smlouvě zaváže, je pasivní nabídka reklamní plochy," nastínil Jan Votočka, právník časopisu dTest. "O těchto zcela nevýhodných podmínkách však před uzavřením smlouvy nepadne ani slovo. Zákazník je tak k podpisu smlouvy nalákán na základě klamavých tvrzení," doplnil.

Jediné, co tak zákazník za své nemalé peníze podle časopisu dostane, je umístění nabídky s reklamní plochy na internetu mezi tisícovkami dalších, navíc na webu s minimální návštěvností. A pokud odstoupí od smlouvy a nezaplatí, je jeho pohledávka postoupena vymahačské agentuře a zákazník je uháněn a zastrašován falešnými exekutory.

"Společnost se podle našeho právního názoru dopouští nekalé soutěže a porušuje zákon. Proto jsme podali podnět dozorovým orgánům k důslednému zakročení ve věci. Pokud nebudou učiněny požadované kroky, jsme připraveni se též obrátit na soud s žalobou na zdržení se protiprávního jednání," uzavřel Votočka.

Témata: dTest

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky