Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Manažeři dostanou „lék“ proti vyčerpání

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Díky České manažerské asociaci a jejímu novému klubovému projektu Řeka zdraví mohou manažeři v Česku lépe zvládat stres a ztrátu energie.

Vyčerpání, dlouhodobá únava, stres, snížení výkonnosti. I to patří k profesi manažerů v České republice. Až 40 % z nich pracuje denně 10 až 12 hodin, 60 procent manažerů se práci věnuje o víkendu a téměř 90 procent o dovolené. Každý ví, že i mobilní telefon se musí neustále dobíjet. I manažeři hledají recept, jak si udržet a doplnit vlastní energii, na které je závislá výkonnost firmy. Bohužel, nezřídka sahají k chemickým stimulantům a podpůrným lékům jako rychlému řešení. Tím si však energii doplní jen krátkodobě a ničí si tím dlouhodobě své zdraví. Roste tak riziko dlouhodobého vyčerpání a vyhoření manažerů.

Česká manažerská asociace (ČMA) vychází nyní vstříc rostoucí poptávce manažerů po informacích, jak si udržet vlastní energii. Přichází s projektem Řeka zdraví a stejnojmenným klubem. Zájemce naučí pracovat se svojí energií a pravidelně ji doplňovat. Výsledkem je schopnost dlouhodobého maximálního výkonu bez zbytečného vyčerpání.

Kultivace a posilování energie vychází hlavně ze znalosti svého přirozeného potenciálu. Pokud jej manažer zná, může jej snadno průběžně doplňovat a preventivně se tím vyhnout vyčerpání a snížení výkonnosti.

„Více jak polovina českých manažerů podléhá stresu, nedokáže se mu účinně bránit a trpí dlouhodobou únavou. Prostřednictvím Klubu Řeky zdraví nabízíme poznání vlastní energie a posilování jejího potenciálu za pomoci skvělých profesionálů i příjemné a přátelské atmosféry,“ uvádí výkonný ředitel ČMA Ivo Gajdoš.

Klub Řeky zdraví vedou lektoři se zahraničními zkušenostmi. Patří k nim Jana Arcimovičová, zabývající se zdravým stravováním a alternativními metodami léčby, Zbyněk Gabriel, zaměřený na zdravotnické cvičení čchi-kung, psycholožka Eva Boháčková, která je zakladatelkou konceptu Psychologie radosti a také Jiří Černák, konzultant, coach, poradce Feng Shui, Mistr Reiki a autor knihy Odhalte své pravé já.

Oficiálně zahajuje Klub řeky zdraví svou činnost 26. září a stává se tak 15. klubem ČMA.

Témata:  manažeři ekonomika

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 20:08

16. dubna 2024 17:29

Bezpečnostní problémy společnosti Boeing přetrvávají. Akcie od začátku roku ztratily třetinu své hodnoty

Společnost Boeing (BA), největší světový výrobce letecké techniky, je opět pod drobnohledem veřejnosti kvůli nedávnému incidentu, kdy se za letu oddělil kryt motoru, což vedlo k nouzovému přistání. Tento incident se přidává k řadě bezpečnostních problémů, kterým společnost čelí, včetně lednového incidentu s oddělením dveří, k němuž došlo jen několik dní před vypršením dohody s ministerstvem spravedlnosti. Pokud úřady zjistí porušení dohody, může Boeing čelit znovuotevření smrtelných případů z let 2018 a 2019.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy

Ilustrační fotografie

Neberte si hypotéky. Brzo dostanete dotaci. Alespoň za to už bojují lobbisté

Komentář Vladimíra Pikory: Dnešní doba je plná nálepkování. Na každého se něco najde. Kdekdo je např. populista, ačkoli argumenty pro takové označení jsou obvykle na vodě. Podle mě je nálepkování falešné. Mnohdy je jen politicky motivované. Skutečný populismus je jinde. Příkladem klasického populismu, který se za populismus překvapivě neoznačuje, je návrh některých výrobců stavebního materiálu, developerů, a dokonce i bank na dotace hypoték.