Manažeři dostanou „lék“ proti vyčerpání

Díky České manažerské asociaci a jejímu novému klubovému projektu Řeka zdraví mohou manažeři v Česku lépe zvládat stres a ztrátu energie.

Ilustrační fotografie
reklama

Vyčerpání, dlouhodobá únava, stres, snížení výkonnosti. I to patří k profesi manažerů v České republice. Až 40 % z nich pracuje denně 10 až 12 hodin, 60 procent manažerů se práci věnuje o víkendu a téměř 90 procent o dovolené. Každý ví, že i mobilní telefon se musí neustále dobíjet. I manažeři hledají recept, jak si udržet a doplnit vlastní energii, na které je závislá výkonnost firmy. Bohužel, nezřídka sahají k chemickým stimulantům a podpůrným lékům jako rychlému řešení. Tím si však energii doplní jen krátkodobě a ničí si tím dlouhodobě své zdraví. Roste tak riziko dlouhodobého vyčerpání a vyhoření manažerů.

Česká manažerská asociace (ČMA) vychází nyní vstříc rostoucí poptávce manažerů po informacích, jak si udržet vlastní energii. Přichází s projektem Řeka zdraví a stejnojmenným klubem. Zájemce naučí pracovat se svojí energií a pravidelně ji doplňovat. Výsledkem je schopnost dlouhodobého maximálního výkonu bez zbytečného vyčerpání.

Kultivace a posilování energie vychází hlavně ze znalosti svého přirozeného potenciálu. Pokud jej manažer zná, může jej snadno průběžně doplňovat a preventivně se tím vyhnout vyčerpání a snížení výkonnosti.

„Více jak polovina českých manažerů podléhá stresu, nedokáže se mu účinně bránit a trpí dlouhodobou únavou. Prostřednictvím Klubu Řeky zdraví nabízíme poznání vlastní energie a posilování jejího potenciálu za pomoci skvělých profesionálů i příjemné a přátelské atmosféry,“ uvádí výkonný ředitel ČMA Ivo Gajdoš.

Klub Řeky zdraví vedou lektoři se zahraničními zkušenostmi. Patří k nim Jana Arcimovičová, zabývající se zdravým stravováním a alternativními metodami léčby, Zbyněk Gabriel, zaměřený na zdravotnické cvičení čchi-kung, psycholožka Eva Boháčková, která je zakladatelkou konceptu Psychologie radosti a také Jiří Černák, konzultant, coach, poradce Feng Shui, Mistr Reiki a autor knihy Odhalte své pravé já.

Oficiálně zahajuje Klub řeky zdraví svou činnost 26. září a stává se tak 15. klubem ČMA.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky