Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jeden důchodce umře a druhý je v pr*eli, zlobí se občan

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Bývalému předsedovi Pirátské strany Ivanu Bartošovi došla trpělivost. Rozzlobily ho úvahy o změně ve vdovských důchodech. Takhle se z lidí dělají bezdomovci, varuje Bartoš.

„Fakt už nechápu, z čeho jsou stavěný naši lidi. Většina domácností to má nastavený tak, že když jim vypadne jeden příjem, musejí úvěrovat. Když dva důchodci nosej domů v součtu 18 000 tisíc a jeden umře, tak po dalším snížení vdovskýho důchodu, o kterým mluví Babiš, (40% z čistýho partnera), je ten druhej v pr*eli," rozjel se Bartoš na Facebooku. Řešením podle něj nejdou ani domy s pečovatelskou službou, kam senior může až v případě, že má nárok na příspěvek na péči.

Lehké to v současné době podle něj nemají ani další lidé. „Když singl matce vyhoří pračka, musí si jít půjčit ke Kellnerovi. Koukáme se přes prsty na bezdomovce a přitom je granát lidí vod toho jen krůček. Můžete prodat auto, byt, šperky?" vyjmenovává dál bývalý předseda Pirátů.

Trápí ho nejen peníze, ale třeba i armáda. „V roce 2017 začnou odvody a nikoho to nese*e? Mě teda velmi. Lidi kejvou vládě, která vrací zemi o 25 let zpět. Kejvou Merkelový a nadávají na Řecko. Island jim nevoní. Privatizace zisků a socializace ztrát je standardní způsob? To je nám předkládáno jako řešení. To, že se dluhy musí platit, je asi takové klišé, jako že bez práce nejsou koláče," rozohnil se Bartoš.

„Člověk má nárok na důstojnej život a ne na to, že ve finále to zase není tak hrozný. Společnost má růst a ne couvat," dodává bývalá hlava Pirátů.

Témata:  důchodci důchody

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:08

16. dubna 2024 12:03

16. dubna 2024 10:45

15. dubna 2024 12:04

Zkontrolujte si řidičák! Letos vyprší platnost ještě více než 360 tisícům z nich

Od začátku letošního roku už sice není povinné mít na cestách po České republice řidičský průkaz vždy u sebe, je ale nutné, aby byl platný. Do konce roku zbývá vyměnit ještě přes 360 tisíc dokladů s končící platností, nejvíce ve Středočeském kraji (50 850), nejméně v kraji Karlovarském (9 506). O nový řidičák můžete požádat buď přímo na úřadě, nebo přes Portál dopravy.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy