Chcete zničit důchodce a teď se jich zastáváte?

Snažíte se poškodit Sobotku a přitom jste nás dostali do chudoby. Senioři v ČSSD se zastali svého stranického předsedy a naopak dali kázání jeho kritikům. Politici, kteří nejsou v seniorském věku, by měli radši být ticho. Kauza vypadlých zubů tak má své pokračování.

reklama

Klub seniorů ČSSD tak vlastně napsal něco podobného jako Jiří Paroubek. Důchodci se strefovali především do Karolíny Peake, ač ji nejmenovali přímo: „Nepřejeme si, aby za nás seniory hovořili či se nás snažili falešně bránit lidé neseniorského věku, a již vůbec ne političtí turisté (turistky), kteří se v seniorské problematice neorientují, naopak, jejich vládní a parlamentní kroky směřují proti životní úrovni a zdravotnímu zabezpečení seniorů“.

Narážka na politický turismus a neseniorský věk je totiž jasná. Nikdo této charakteristice nevyhovuje lépe než šéfka LIDEM Peake. Kritika pak také směřuje k mladším členům TOP 09 a Starostů, kteří vyjádření Sobotky též nepochopili jako vtip.

Senioři ve svém prohlášení chválili Bohuslava Sobotku za jeho přístup k problematice důchodců. Bojuje totiž podle nich proti drastickým škrtům Nečasovi vlády a snaží se zamezit pro důchodce likvidačním plánům vlády.

Pravicoví politici se prý pouze snaží nahnat ztracené body. „Slova vrcholných představitelů vládní koalice, kteří se snaží na výrocích předsedy Sobotky získat ztracené politické body za své asociální reformy a likvidační politiku pro seniory a sociálně slabé, jsou tak falešná a prvoplánová“.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky