Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Fio banka výrazně zlevňuje hypotéky

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski, MoneyMAG.cz

Česká Fio banka nyní nabízí ještě výhodnější úvěry na bydlení. Plošně snižuje úrokové sazby hypoték a minimální fixní sazba tak nově činí 1,99 % p.a., a to bez nutnosti uzavřít jakékoliv doplňkové služby či pojištění.

Zájemci o bydlení mohou nyní žádat o skutečně výhodnou Fio hypotéku, která je nejen bez poplatků za vedení a čerpání úvěru, rezervaci prostředků i vedení běžného účtu, ale nabízí také nízké úrokové sazby. Ty Fio banka snížila a nyní jsou tak k dispozici od 1,99 % p.a. pro nejžádanější hypotéky s tříletou či pětiletou fixací. Variabilní úrokové sazby vázané na sazbu PRIBOR pak začínají na sazbě 1,76 % p.a.

Další výhodou je možnost splatit až 20 % sjednané výše úvěru ročně mimo datum změny pevné úrokové sazby, a to zcela bez poplatků. Pro klienty, kteří mají při splácení volné peníze navíc k uložení, je připravena služba Hypospořicí konto, díky němuž ušetří na úrocích, když část úvěru ve výši zůstatku Hypospořicího konta jim není úročena. Při maximálním zůstatku tak neplatí žádný úrok z úvěru.

„V tomto roce chceme posílit svůj podíl na trhu hypoték. Vloni jsme zavedli garantované úrokové sazby, které nyní výrazně snižujeme, a věříme, že se tak naše hypotéka stane pro zájemce o bydlení tím pravým úvěrem, který jim pomůže výhodně bydlet,“ dodává ke zlevnění úrokových sazeb Marek Polka, ředitel úvěrové divize Fio banky.

Témata:  CZK hypotéky Fio Banka

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 20:08

22. dubna 2024 18:27

Vysoké úroky povzbuzují ekonomiku, soudí američtí finančníci i ekonomové. MMF ale varuje

Mezinárodní měnový fond (MMF) se v minulém týdnu nezvykle ostře pustil do Spojených států. Vadí mu jejich rozhazovačnost. Ta jim prý sice dopomáhá k impresivnímu ekonomickému růstu, leč není dlouhodobě udržitelná. Přílišné výdaje Washingtonu mohou podle MMF celosvětově opětovně zvýšit inflaci a ohrozit rozpočtovou a finanční stabilitu. Jinými slovy, hrozí, že za velké americké dluhy nakonec zaplatíme všichni – ať už krizemi či pořádnou inflací.

Zdroj: Lukáš Kovanda

Další zprávy

Ilustrační fotografie

Kdo investuje v Česku do kryptoměn?

Podle výzkumu globální platformy pro sběr dat statista.com uvedlo v roce 2022 vlastnictví některé digitální měny 13 % Čechů. V roce 2021, kdy nejznámější kryptoměna bitcoin dosahovala jedněch ze svých nejvýznamnějších maxim, činil podíl kryptoměnových investorů dokonce 15 %. Data také ukazují, že majitelé kryptoměn v Česku se zajímají o technologie a mají zájem na řešení inflace nebo nedostupného bydlení.