Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vychází první česká virtuální měna. Není jasné, kdo za ní stojí

První česká digitální měna CZC
První česká digitální měna CZC
Foto: czechcrowncoin.com

Dnes v poledne bude oficiálně vydána první česká virtuální měna s názvem CZECH CROWN COIN – symbol CZC. CzechCrownCoin je nezávislá decentralizovaná peer-to-peer měna umožňující provádět okamžité platby přes internet. Měna nepodléhá inflaci a vydané množství mincí je konečné.

Společnost vydá celkem 100 milionů mincí. 50 % z celkového počtu je předtěženo a druhá polovina bude těžena následujících 4 až 10 let. CZC bude zároveň obchodní komoditou, kterou lze koupit či prodat na burze.

Česká republika se tímto krokem zařadila do první patnácky zemí na světě, které spustily vlastní národní kryptoměnu.

Počátkem září bude zahájena první fáze distribuce 50 milionů CZC pro občany České republiky, kteří na základě registrace zdarma získají stanovený počet mincí CZC. Další informace k distribuci budou zveřejněny dodatečně.

Cílem projektu CzechCrownCoin je podpořit internetové podnikání v České republice. Tato nová virtuální měna umožní občanům i podnikatelům využívat moderní platební technologii k provádění okamžitých a přímých platebních transakcí. Jednotlivé platby lze provádět bez banky jako zprostředkovatele za pomoci elektronické peněženky, která je zdarma ke stažení pro operační systémy windows, mac osx a linux na stránkách czechcrowncoin.com.

S vydáním měny je zároveň uveden do provozu těžební pool server, který je určen pro nadšence těžení kryptoměn. Po jednoduché registraci se lze spolupodílet na těžbě kryptoměny již nyní. Pro nadšence je to možnost, jak zdarma získat mince ještě před vstupem na burzu.

Témata:  CZC Czech Crown Coin

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 20:08

16. dubna 2024 17:29

Bezpečnostní problémy společnosti Boeing přetrvávají. Akcie od začátku roku ztratily třetinu své hodnoty

Společnost Boeing (BA), největší světový výrobce letecké techniky, je opět pod drobnohledem veřejnosti kvůli nedávnému incidentu, kdy se za letu oddělil kryt motoru, což vedlo k nouzovému přistání. Tento incident se přidává k řadě bezpečnostních problémů, kterým společnost čelí, včetně lednového incidentu s oddělením dveří, k němuž došlo jen několik dní před vypršením dohody s ministerstvem spravedlnosti. Pokud úřady zjistí porušení dohody, může Boeing čelit znovuotevření smrtelných případů z let 2018 a 2019.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy

Ilustrační fotografie

Kdo investuje v Česku do kryptoměn?

Podle výzkumu globální platformy pro sběr dat statista.com uvedlo v roce 2022 vlastnictví některé digitální měny 13 % Čechů. V roce 2021, kdy nejznámější kryptoměna bitcoin dosahovala jedněch ze svých nejvýznamnějších maxim, činil podíl kryptoměnových investorů dokonce 15 %. Data také ukazují, že majitelé kryptoměn v Česku se zajímají o technologie a mají zájem na řešení inflace nebo nedostupného bydlení.