Příznivci a odpůrci Zemana se střetli u Jílkové. Divoké reakce se objevily i na sociálních sítích

U Michaely Jílkové se ve čtvrtek střetli příznivci a odpůrci prezidenta Miloše Zemana, Mluvilo se o možném porušování ústavy, rozšíření pravomocí prezidenta, přímé volbě i Zemanových bonmotech. Stejně divoké reakce, jako mohli vidět diváci v televizi, se po odvysílání pořadu objevily i na sociálních sítích.

Michaela Jílková v pořadu Máte slovo
reklama

Jednou z diskutujících v publiku na straně Miloše Zemana byla i advokátka Klára Samková. „Zeman dobře ví, že je lepší Čína a její komunismus, o kterém víme, že jej můžeme přežít, než islám, který vám sebere duši,“ tvrdila při debatě.

Protože se z publika dostala ke slovu jen velmi málo, přidala po příchodu z Kavčích hor svůj komentář na sociální sítě-.„Typické bylo jedno: objedno místo ode mne seděla paní z opačného tábora. Měla příspěvek v tom smyslu, že lidé neumí posoudit, koho volit, neumí odhadnout intelekt apod a pak volí špatně - třeba Zemana,“ připomněla slova jedné z divaček.

„Snažila jsem se jí říci, že demokracie není o tom, aby se vždy dělala správná rozhodnutí, ale o tom, aby za ta rozhodnutí nesla zodpovědnost většina a aby se ta většina s tou zodpovědností ztotožnila.... Sotva jsem se nadechla, paní striktně odmítla: 'Nenenenene! S vašimi názory já nechci od vás nic vědět....' a potom: 'Já nic od vás vědět nepotřebuji, já mám doma právníka....' tak to je potom fakt těžký...“ posteskla si právnička.

Svůj komentář ale přidali i ti, kteří ve studiu při natáčení nebyli. „Po čase jsem si dal dnes opět vzorek hrůzné žumpy Máte slovo, kterou ředitel ČT Dvořák stále drží na obrazovkách, zřejmě vzhledem ke svým přátelským kontaktům mj. s manželem strašlivé moderátorky Jílkové ('Já to střídám!' a 'Teď promluví občan!'), gaunerem Voráčkem, předlistopadovým komoušem a spolumajitelem Parlamentních listů,“ uvedl na svém facebookovém profilu český hudební i filmový kritik a novinář Jan Rejžek.

„V publiku hulákala galerka brunátných zemanovců s xenofobní hyenou Klárou Samkovou, nemohl chybět mimořádně nebezpečný hajzl Petr Hampl a třešně na dortu, ano, Jirka Ovčáček. Jediný, kdo mluvil k věci, byl Jiří Pospíšil. Bohužel, Michael Kocáb v těchto pseudodebatách vždycky selže,“ okomentoval pořad Rejžek.

Své si k diskuzi řekl také publicista, novinář a člen rady České televize Zdeněk Šarapatka. „Radši komunisti a Rusko než Islám…, to je jen jedna z řady perel (Klára Samková), které dnes zazněly v tradičně uřvané pavlači M. Jílkové v ČT1 . Prý v hledišti měly obligátně hvězdy Putinovy páté kolony Parlamentní listy, jejichž spoluvlastníkem je ausgerechnet manžel samotné moderátorky. A zdatně tu sekundovaly Ovčáčkovi s komunistou Kováčikem, nebo se zalykaly hysterií na adresu oponentů. Téma bylo… Zeman,“ uvedl na sociálních sítích.

„I přes skandální exces, pro který jsem tento týden na Radě ČT apeloval na generálního ředitele televize, nás tvůrci pořadu mají dál zjevně na háku a za tzv. 'obyčejné občany' tu bez skrupulí vydávají proruské aktivisty. Navrch se světovou ostudou: The New York Times totiž čerstvě přišly se zprávou, že český aktivista Kašuka a další místní kolaboranti byli placeni ruským oligarchou za české demonstrace proti ukrajinské vládě či NATO a tentýž kolaborant Kašuka se na svém blogu pochlubil, že v pořadu Jílkové „odvedl dobrou práci“. Takže konec legrace, vedení ČT, a dál do boje: žádný z pořadů České televize nesmí být mediální a politickou platformou ruských ani jiných zájmů a propagandy! Zájmů kohokoliv. A Jílkové pořad se jimi zcela bezostyšně stává. Zákon o České televizi není trhací kalendář ani 'idiotská zvyklost'.. Máte slovo, přátelé….“ dodal rozhořčeně.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky