Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Francouzský prezident varuje: Le Penová představuje hrozbu pro celou EU

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Pokud nedojde k reformě, Evropa pravděpodobně vybuchne, varuje francouzský prezident Francois Hollande. Varoval také před krajní pravicí, která podle něj představuje hrozbu nejen pro Francii, ale pro celou Evropskou unii.

Končící prezident varoval, že prezidentská kandidátka krajně pravicové Národní fronty Marine Le Penová představuje hrozbu nejen pro jeho zemi, ale pro celou EU. Jeho slova cituje server Politico.

V případě, že by politička volby vyhrála, by to podle něj znamenalo „okamžité zahájení procesu odchodu z eurozóny, a dokonce i z Evropské unie," řekl Hollande v rozhovoru, který v pondělí zveřejnilo šest evropských deníků.

„Cílem všech populistů je opustit Evropu.. Mou poslední povinností je udělat vše, co je možné, aby Francie nebyla přesvědčena o takovém projektu,“ říká prezident.

Hollande také podpořil myšlenku vícerychlostní Evropy a varoval, že pokud nebude implementována, „Evropa exploduje“. „Evropa 27 zemí již nemůže být jednotná Evropa," uvedl francouzský prezident.

„Dlouhou dobu vyvolávala idea diferencované Evropy s různými rychlostmi velký odpor. Ale dnes je to myšlenka, která se sama nabízí. Pokud tomu tak nebude, Evropa exploduje,“ varuje.

Témata:  EU Marine Le Penová François Hollande

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 22:13

Hra na štěstí? Ne, správný postup při investování výrazně snižuje riziko ztráty

KOMENTÁŘ Martina Pleštila, ředitele úseku investic, Broker Trust - Úroky na spořicích účtech klesají. Ještě víc tak poroste investiční apetit Čechů, kteří hledají pro své úspory lepší výnos. Už loni přitom investice v ČR zaznamenaly mimořádný rok. Češi měli jen ve fondech kolektivního investování vloženo přes 938 miliard korun, což bylo meziročně o nevídaných 25 procent více. Jak při investování efektivně snižovat riziko ztráty? Podívejte se na šest praktických tipů.

Zdroj: MoneyMAG.cz

Další zprávy