Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tropy vystřídá další extrém. Do Česka vtrhnou bouřky a krupobití

Bouřky, ilustrační fotografie
Bouřky, ilustrační fotografie
Foto: Marie Cvrčková, MoneyMAG.cz

Ve čtvrtek se do Česka na chvíli vrátilo opravdové léto. Tropické teploty ale nevydrží moc dlouho, už zítra je vystřídá jiný extrém. Znovu se oteplí až o víkendu.

Čtvrtek je podle meteorologů nejteplejším dnem tohoto týdne a dost možná také celého měsíce. "Užívejte si slunečný a teplý čtvrtek, kdy nejvyšší odpolední teploty vystoupí až ke 32 °C. V pátek se totiž budou všichni čerti ženit – jinými slovy – přes Česko bude přecházet studená fronta od západu, která přinese výraznou změnu v počasí. Místy vydatný déšť, na Moravu a do Slezska ojediněle silné bouřky, doprovázené krupobitím a nárazy větru o rychlosti do 70 km/h," říká Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Čtvrtek

Přes den bude jasno až polojasno, přechodně místy až oblačno. V Čechách později večer ojediněle přeháňky nebo bouřky. Nejvyšší denní teploty 28 až 32 °C, na horách 22 °C.

Pátek

V pátek bude oblačno až zataženo, od západu bude přicházet déšť a místy i bouřky. Večer bude oblačnosti i srážek ubývat. Nejnižší noční teploty 21 až 17 °C, na západě kolem 15 °C. Přes den vystoupí na 17 až 22 °C, na Moravě a ve Slezsku 28 až 30 °C.

Sobota

Bude oblačno až polojasno, místy s přeháňkami. Srážky budou postupně od západu ustávat a bude ubývat i oblačnosti. Teploty v noci 16 až 12 °C, přes den 20 až 24 °C, na jihovýchodě až 26 °C.

Neděle

V neděli bude polojasno až jasno. Noční teploty 14 až 10 °C, přes den potom 24 až 28 °C.

Témata:  bouřky počasí

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

23. dubna 2024 10:49

Tesco rozšiřuje studentskou slevu na průkaz ISIC i na víkendy

Od října minulého roku funguje ve všech obchodech Tesco v Česku desetiprocentní sleva pro studenty starší osmnácti let na studentský průkaz ISIC od pondělí do pátku. To se nyní na základě názorů studentů mění. Od pondělka 22. dubna mohou se slevou nakoupit i o víkendech.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy