Tropy vystřídá další extrém. Do Česka vtrhnou bouřky a krupobití

Ve čtvrtek se do Česka na chvíli vrátilo opravdové léto. Tropické teploty ale nevydrží moc dlouho, už zítra je vystřídá jiný extrém. Znovu se oteplí až o víkendu.

Bouřky, ilustrační fotografie
reklama

Čtvrtek je podle meteorologů nejteplejším dnem tohoto týdne a dost možná také celého měsíce. "Užívejte si slunečný a teplý čtvrtek, kdy nejvyšší odpolední teploty vystoupí až ke 32 °C. V pátek se totiž budou všichni čerti ženit – jinými slovy – přes Česko bude přecházet studená fronta od západu, která přinese výraznou změnu v počasí. Místy vydatný déšť, na Moravu a do Slezska ojediněle silné bouřky, doprovázené krupobitím a nárazy větru o rychlosti do 70 km/h," říká Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Čtvrtek

Přes den bude jasno až polojasno, přechodně místy až oblačno. V Čechách později večer ojediněle přeháňky nebo bouřky. Nejvyšší denní teploty 28 až 32 °C, na horách 22 °C.

Pátek

V pátek bude oblačno až zataženo, od západu bude přicházet déšť a místy i bouřky. Večer bude oblačnosti i srážek ubývat. Nejnižší noční teploty 21 až 17 °C, na západě kolem 15 °C. Přes den vystoupí na 17 až 22 °C, na Moravě a ve Slezsku 28 až 30 °C.

Sobota

Bude oblačno až polojasno, místy s přeháňkami. Srážky budou postupně od západu ustávat a bude ubývat i oblačnosti. Teploty v noci 16 až 12 °C, přes den 20 až 24 °C, na jihovýchodě až 26 °C.

Neděle

V neděli bude polojasno až jasno. Noční teploty 14 až 10 °C, přes den potom 24 až 28 °C.

Témata: bouřky | počasí

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky