Chystáte se autem do Chorvatska? První problémy čekejte už v Česku

Všechny řidiče, kteří jedou z Jihlavy na Vídeň a dál do Slovinska a Chorvatska, čekají ode dneška velké komplikace. Na císařské cestě mezi Jihlavou a Znojmem se totiž začíná opravovat další úsek. Omezení tam bude i během prázdnin, a řidiči by se tak měli připravit na dlouhé kolony a zdržení.

Chorvatsko, ilustrační fotografie
reklama

V pondělí začali silničáři na tahu z Jihlavy na Znojmo s opravami 3.úseku mezi Hladovem a Želetavou. Doprava na tomto 8 kilometrovém úseku je řízena kyvadlově semafory. Přitom denně tudy projede až deset tisíc aut.

Řidiče tak na tomto oblíbeném dovolenkovém tahu čekají leckdy i několikakilometrové kolony. Cestování na Vídeň , Slovinsko a Chorvatsko se protáhne o desítky minut ve špičce i o hodinu. Některým řidičům to výrazně narušilo plány, jiní se zdržením již počítali. Všichni ale nakonec musí počkat.

Úsek mezi Hladovem a Želetavou se bude opravovat i během prázdnin. Navíc v rekonstrukci jsou i další dva na tomto hlavním silničním tahu a to u Vílance a Stonařova a i tady se řidiči zdrží.

Celá rekonstrukce bude stát 262 miliónů korun. Opravované úseky se přitom dají objet jen velmi komplikovaně, třeba přes Třebíč. To ale řidiči na objízdných trasách najedou desítky kilometrů navíc. Proto pokud vyrážíte na dovolenou do Chorvatska nebo Slovinska, jeďte raději přes Brno a Mikulov.

Témata: Chorvatsko | Česko

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky