Rekonstruujete? Víme, co je dnes hitem

Do rekonstrukce se pouští každý, kdo dnes není spokojený se svým aktuálním bydlením. Ať už je to byt nebo dům, obvykle vypadá daný interiér staře a sešle. Rekonstrukce by však neměla být spojena jenom s koupí nového nábytku, jelikož často se neobejdeme ani bez základních stavebních úprav. Podívejte se spolu s námi na několik hitů poslední doby.

Ilustrační fotografie
reklama

Zaměřte se na vytápění a jeho efektivitu

Vytápět potřebuje každý z nás, jelikož jedině tak máme jistotu, že bez potíží přežijeme i tuhé zimní období. Možností, jak vytápět je více než dost, a tak dominují především:

  • Plynové a kondenzační kotle
  • Kotle na tuhá paliva
  • Tepelná čerpadla


Důležité však není jenom to, čím ohříváme vodu v topném systému, ale i to, kam proudí. Nemusí to být jenom standardní radiátory, jelikož nabízíme podlahové vytápění. I to je dnes efektivní možností pro každého, kdo má zájem vytápět skutečně moderně. Kromě toho, že docílíme rovnoměrné distribuce tepla, si můžeme být jisti i tím, že v tomto topném systému může být voda ohřátá i méně, než v klasickém radiátoru. A to se logicky podepíše i na celkové úspoře našich nákladů. Díky tomu se i o něco vyšší investice do tohoto řešení může vrátit mnohem rychleji, než v rámci standardních radiátorů.

Podlahy volte s důrazem na odolnost

Dalším velkým hitem jsou v poslední době také odolnější typy podlah. Lidé si jsou vědomi, že se při běžném životě může stát cokoliv. Proto zvláště v místech, kde může dojít k problému, pokládají podlahy, které svou odolností nadchnou. V koupelně, vzhledem k vlhkosti, je to samozřejmě dlažba. Na chodby nebo do kuchyně se zase hodí levné PVC podlahy. Ideální materiál, který vydrží a zároveň nabídne jistotu jednoduché údržby. Určitě se není třeba obávat vzhledu, jelikož řešení známá ze socialismu rozhodně na pultech obchodů nenajdete. Dnes to jsou nejenom kvalitní materiály, ale také zajímavé barvy, nebo různé imitace. Třeba dřeva.

Přírodní materiály jsou stále hitem

I když je mnoho lidí přesvědčeno o tom, že byt nebo dům by měl v současné době vypadat moderně, až nadčasově, nevylučuje se to s tím, že je možné použít přírodní materiály. Tím hlavním, který dnes najdeme téměř v každé domácnosti, je dřevo. To můžeme využít třeba na:

  • Podlahy
  • Nábytek
  • Obložení stěn


Dřevo však není jedinou cestou, jakou se vydat. Navíc nemusíme zůstávat nutně jenom v interiérech, jelikož se lze přesunout také mimo něj. V obou případech doporučujeme přírodní kámen, a to v podobě travertínu. I ten dnes najde uplatnění ve chvíli, kdy si chceme příjemně zvelebit interiér, ale i exteriér našeho bydlení. Hodí se třeba na obložení vnitřních nebo venkovních stěn, na obložení bazénu, ale i další části vnitřních a venkovních prostor. A proč ho využít? Díky skvělému vzhledu, ale také díky své odolnosti, ale i nízké pořizovací ceně.

Práce můžete zvládnout i sami

Co je hitem v oblasti rekonstrukcí? Třeba i to, že mnoho práce můžete zvládnout i vy sami. Je samozřejmě jasné, že na specializované činnosti budete odborníka potřebovat. Zvláště, pokud půjde o práce stavební, nebo nutnost zapojení vody či elektřiny. Jsou ale i činnosti, spojené třeba s bouráním, s pokládáním podlahy, nebo s malováním stěn, což bez problémů zvládne každý. Pozor však na BOZP, tedy na bezpečnost práce. Je sice pravdou, že dané podmínky a předpisy se týkají spíše klasického zaměstnaneckého poměru, ale pokud se necháte inspirovat a využijete několik tipů a nezbytných postupů, můžete tak předejít možnému zranění i u vás doma. A pamatujte, že pokud se stane, není za něho zodpovědný nikdo jiný, než právě vy. Pokud se proto na manuální práci necítíte, raději zvolte profesionála na všechny činnosti. Jejich ceny nemusí být zase až tak vysoké.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky