Migranti dostali v Německu vlastní televizní kanál. Arabsky bude vysílat nonstop

Německá veřejnoprávní televize Deutsche Welle od úterý vysílá také v arabštině. Uprchlíci z arabských zemí tak podle stanice budou moci prostřednictvím satelitního programu sledovat televizi ve vlastním jazyce.

Evropa zachraňuje uprchlíky
reklama

Televize DW na svých stránkách uvádí, že díky tomuto kroku budou mít migranti přístup k informacím o tom, ve kterých oborech je aktuálně sháňka po pracovní síle, co si Němci o uprchlících myslí, nebo čím se zrovna zabývá německý parlament.

„Uprchlíci, kteří přicházejí do Německa, mají spoustu otázek. Nyní mohou opovědi na ně nalézt na arabskojazyčném kanále DW," uvádí na svých stránkách stanice s tím, že kanál poběží 24 hodin denně.

Stanice by se měla zaměřovat na předávání informací, pochopení společnosti a klulturní výměnu. DW uvádí, že by program v arabském jazyce měl přispět k integraci a informování migrantů. Mimo jiné zde budou vysílány i kurzy německého jazyka.

„DW takto přispěje k počátečnímu společenskému zapojení uprchlíků v Německu. Myslíme si, že je důležité, abychom byli schopni zprostředkovat evropské hodnoty, stejně tak je nutné zajistit jim přístup ke spolehlivým informacím z německého pohledu, ale v jejich vlastním jazyce," uvedl generální ředitel DW Peter Limbourg.

Po dobu jednoho roku bude kanál přístupný u satelitního poskytovatele SES zdarma. Norbert Hölzle, vedoucí evropského oddělení obchodní divize SES k tomu dodal, že jeho společnost „chce ukázat, jak je pro ni důležitá sociální angažovanost". Služba prý bude přístupná i v uprchlických centrech.

Témata: Německo | uprchlíci

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky