Praha záměrně decimuje Opencard a poškozuje EMS

Vedení města a Operátora Opencard činí naprosto záměrné kroky k poškozování Opencard. Záměrně se vyhýbá stabilizaci situace a veřejně připouští blížící se celkový kolaps služeb, informuje eMoneyServices.

Ilustrační fotografie
reklama

Tvrzení primátorky Prahy o tom, že do Opencard „nedá ani korunu“ je navíc nepravdivé. Jen prostřednictvím Operátora OPENCARD (OOC), měsíčně utrácí více než 4,5 miliony korun, další nemalé prostředky stojí četné právní služby. Operátor OPENCARD navíc neplní své poslání (tedy spravovat Opencard) a sám popírá svou existenci. Místo řešení problémů Opencard doporučuje lidem využití papírových kuponů.

Společnost eMoneyServices (EMS) již dříve avizovala, že pokud se Praha takto chce i nadále k Opencard chovat, bylo by lepší celou službu ukončit. EMS žádný nátlak na vedení města nevytváří. Je to naopak hlavní město a OOC, kteří dlouhodobě poškozují EMS a snaží se svoji neschopnost (či záměr poškozovat Opencard) zakrývat osočováním EMS.

Společnost EMS se přes rok snažila najít východisko ze složité situace, ale bez úspěchu. Více než rok a půl vleklá jednání nepřinesla absolutně žádný reálný posun. Argumentovat tedy v médiích tím, že se o problémech jedná, je pouhou zástěrkou neschopnosti problémy řešit či dokonce zakrýváním záměru problémy neřešit vůbec.

Absence jakýchkoliv reálných krok tedy svědčí o tom, že Praha decimuje Opencard, maří vynaložené investice a zbytečně plýtvá penězi hlavního města. EMS nemá žádný zájem poskytovat Praze nebo OOC svoje služby. Jejich poskytování si pouze město dlouhodobě vynucuje a neplatí za ně. Praha a OOC zároveň neplní svoje závazky vzešlé ze společných schůzek s EMS. Takové jednání považujeme za velmi neseriózní.

EMS bude všemi prostředky hájit své oprávněné zájmy a vymáhat úhradu všech dluhů a nároků, které hlavní město Praha, Operátor OPENCARD, Dopravní podnik hl. m. Prahy způsobili či teprve způsobí.

Témata: opencard

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky