Vystupme z EU, žádá Okamura. Strhla se lavina

Schválení povinných kvót pro přerozdělení imigrantů Evropskou unii je podle předsedy SPD Tomia Okamury zásadní porušení suverenity a nezávislosti České republiky. Podle něj jde o akt srovnatelný s březnem 1939 a srpnem 1968. Rozhodl se proto iniciovat petici za vystoupení z EU, kterou během několika hodin podepsaly tisíce lidí.

Tomio Okamura
reklama

"Po tomto násilí k právům naší země bude následovat útok na demokratická práva a svobodu občanů. Půjde především o znemožnění referenda jako projevu vůle občanů. Je dnes zřejmé, že probíhá cílená destrukce českého státu," napsal serveru EuroZprávy.cz po včerejším schválení kvót Okamura.

"Sliby a gesta, které mají oklamat občany. Imigrační krizi vyvolala politika Evropské unie a USA. Cílem je likvidace národních států, islamizace a vytvoření Evropského superstátu. Hnutí Svoboda a přímá demokracie povede nekompromisní politický zápas proti těmto plánům," dodal.

Rozhodl se proto iniciovat v souladu s Petičním zákonem č. 85/1990 Sb. petici za referendum o vystoupení České republiky z Evropské unie s následujícím textem: "Žádáme parlament České republiky, aby přijal ústavní zákon umožňující občanům České republiky rozhodnout v referendu o vystoupení České republiky z Evropské unie."

Samotná petice zažila během noci doslova raketový vzestup. Jen do dnešního rána ji podepsalo více než 18 tisíc lidí a číslo každou minutou dále narůstá. Podobně se množí i počet komentářů, v nichž signatáři petice vyjadřují podporu Okamurovi a jeho návrhu na vystoupení z EU.

Témata: EU | okamura, tomio

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky