ŘSD je jako pacient na jipce, řekla jeho šéfka

Šéfka ŘSD Soňa Křítková se rozhovořila o současné situaci na ředitelství. Přirovnala ho k pacientovi na jipce, jehož stav už se zlepšuje. Řekla to v rozhovoru pro Lidové noviny.

Ilustrační fotografie
reklama

Soňa Křítková převzala ŘSD poté, co s milionovým odchodným po čtyřech měsících odešel Jan Kubiš. Ředitelkou je ale jen dočasně, dokud neskončí výběrové řízení na nového šéfa.

V rozhovoru Křítková Kubiše nijak nekritizovala. Naopak. Uvedla, že s ním na ředitelství přišel celý tým lidí. "A v zásadě funguje! V řadě oblastí je vidět, že lidé z nového týmu už svou odbornost prokázali," uvedla.

O situaci na ŘSD pak řekla: "ŘSD jsme převzali ve velmi špatném stavu. Když si vypůjčím, pro ilustraci stavu, zdravotnickou terminologii, tak bych řekla, že ŘSD je nyní na JIP, ale jeho stav se začíná stabilizovat."

Na Křítkovou se sesypala kritika poté, co se v médiích začalo informovat o tom, že pracovala jako manažerka pro Andreje Babiše v Agrofertu. Zároveň ale pracovala například nadaci ČEZu. V roce 2009 byla kandidátkou KDU-ČSL v plánovaných mimořádných volbách do sněmovny. Ty ale nakonec nebyly vyhlášeny.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky