Manžel Samkové odhalil šokující detaily o Okamurovi. Tomu neuvěříte

Manžel známé advokátky Kláry Samkové, spisovatel a novinář Pavel Skramlík, ve svém článku na blogu iDnes.cz odhaluje zákoutí plánů předsedy hnutí Úsvit Tomia Okamury. Jak sám říká, nehodlá uvádět spekulace, ale pouze fakta, a vrcholem snah Okamury je podle něj zájem o místo prezidenta, prý za podpory Andreje Babiše.

Klára Samková
reklama

Celý text vznikl v reakci na události z minulého týdne, kdy Kláru Samkovou, lídryni kandidátky ve volbách do Evropského parlamentu, Okamura požádal, aby odstoupila. "Je to věru trpká story, která uvede skeptiky české politické scény do ještě větší deprivace. A optimisty, že Okamura je "novým člověkem v politice a svěžím větrem", do hluboké frustrace," píše Skramlík.

Dodává, že nehodlá spekulovat, ale uvádět pouze fakta, neboť byl některým událostem nablízku. "Pan Okamura, chlapec japonsko-korejsko-moravského původu, má obrovské ambice, které příliš nekorespondují s jeho vzděláním a reálnými schopnostmi. Není "novým člověkem" v politice, ale akcelerovaným klonem současné pokleslé tradice české politické kultury. Okamura je jen sofistikovanějším případem pragmatického manipulátora, jenž je sám manipulován," uvádí spisovatel.

Následně poukazuje na plány Tomia Okamury: "Vrcholem snah je být prezidentem České republiky. Na Hnutí Úsvit mu vůbec nezáleží. Vytvořil ho pouze jako platformu, z níž se odrazí do nejvyššího patra české politiky. Má devět členů, nemá prakticky žádnou strukturu. Ale už v něm zahájil čistku," píše.

"Odrovnal místopředsedu Jaroslava Nováka, svého dlouhodobého přítele, kvůli dluhům a exekucím. Dávno o nich věděl. Nyní odkrágloval Kláru Samkovou, jedinou veřejně známou osobnost, kterou postavil do čela kandidátky voleb do EP. Mohla by ho přerůst a její renomé bylo břevnem v oku jeho partnerů. Okamura si vzal za záminku advokátskou kauzu, o níž nejméně měsíce předem věděl, neboť Samková ho sama informovala. Přitom nešlo o nic kriminálního," šokuje Skramlík.

Pravdu tak mají podle něj ti, kteří označují Okamuru za populistu a politického kariéristu. "Pravda je skutečně o mnoho horší, než se domnívají ti, kteří vycházejí z veřejně dostupných zdrojů. Úsvit se řítí politickou scénou jako naprosto bezkoncepční subjekt. Někdejší strana VV je proti tomu projekt hlav ze Silicon Valley. Pardon, jeden koncept tam je. Okamura chce být prezidentem a nikdo ho z jeho vlastních řad nesmí ohrozit. Nechce členskou základnu, chce všechno rozhodovat sám," popisuje novinář s tím, že se "Okamura zákulisně propojil s Hnutím ANO a jeho lídrem Andrejem Babišem."

Podle něj o tom doposud nikdo nevěděl¨, ale i Babiš má prý jistý plán. "Vykuchá šéfa ČSSD Sobotku na kauze OKD. Ten bude muset rezignovat. Rozpadne se koalice. Na podzim budou předčasné volby. Vyhraje je ANO a Andrej Babiš se stane premiérem. Čas bude plynout a přijde prezidentský plebiscit. S podporou Babiše by ho měl vyhrát Okamura. Jako jeho pimprle," tvrdí Skramlík.

Závěrem odhaluje, co bylo za celou kauzou, která stála Samkovou místo na kandidátce. "Jednoduchá záležitost. Okamura to připravoval několik týdnů a netajil se tím. Jen nevěděl jak na to. Samková odkoupila od České spořitelny pohledávku a pak ji zase prodala, resp. vymohla. Mimosoudní dohodou. Bývalá zaměstnankyně její advokátní kanceláře J. M., asistentka, kterou Samková vyhodila, protože podváděla při fakturaci, udělala si z prostorů AK Klára Samková svou sexuální bázi, základnu pro prodej erotických pomůcek a kradla klienty pro sebe (přičemž nebyla advokátkou s příslušnými zkouškami), ukradla domumenty, s nimiž začala obchodovat. Předtím se snažila Samkovou vydírat. Prodala ukradené dokumenty Českému rozhlasu, který na to přistoupil," popisuje Pavel Skramlík.

Okamura prý o všem věděl předem. "Využil této příležitosti, aby Samkovou odkrágloval. S rétorickým balastem, jak on tvoří novou českou politiku v duchu nejvyšší čistoty a nedopustí žádná podezření vůči svým lidem. A tak se lídr Hnutí Úsvit rozhodl Samkovou odrovnat, alespoň v českém rozměru, nejspíše na pokyn Babiše. Ahoj Andreji..." dodává.

Sám Okamura na tento text již stihl zareagovat a pro Právo vše popřel s tím, že nic z toho nevěděl.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky