To budeme kvůli muslimům slavit Vánoce tajně? Okamura neskrývá své rozhořčení

Hlavní město se rozhodlo, že se vánoční strom na Staroměstském náměstí rozsvítí podle původního plánu v sobotu 28. listopadu, z bezpečnostních důvodů ale bez tradičního slavnostního aktu. Kvůli bezpečnosti ale organizátoři neřeknou přesný čas. To se ale nelíbí poslanci a předsedovi hnutí SPD Tomio Okamurovi.

Tomio Okamura
reklama

Média minulý týden po tragických událostech v Paříži informovala o tom, že se kvůli hrozbě teroristických útoků tradiční slavnost v Praze konat nebude. Organizátoři to ale okamžitě popřeli. „Slavnost bude, ale není určena přesná hodina. Chceme předejít větší koncentraci lidí," vysvětlil radní Libor Hadrava (ANO). Ohledně bezpečnostní situace v Praze podle něj magistrát spolupracuje s policií.

„Tak to je opravdu síla - kvůli islamistům se vedení Prahy rozhodlo zrušit tradiční slavnostní rozsvěcení vánočního stromu, které se mělo konat tuto sobotu 28. listopadu večer na Staroměstském náměstí. Na doporučení policie bylo rozsvěcení stromku zrušeno z bezpečnostních důvodů kvůli teroristickým událostem v Paříži, které způsobily vyznavači islámu a nezákonní imigranti," rozčiluje se na Facebooku Okamura.

Začíná prý to, na co už před několika lety upozorňoval. „Je to ukázka soužití s muslimy v praxi. A věřte mi, že to je jen začátek. Jestli i po příštích volbách bude u moci tato vlastizrádná vláda ČSSD, hnutí ANO a KDU-ČSL a budeme nadále členy Evropské unie, bude konec České republiky tak jak ji známe. Vzpomeňte si pak na moje slova," zvedá varovně prst poslanec.

Vláda, neziskové organizace, aktivisté i média se podle něj snaží lidem namluvit, že žádné nebezpečí nehrozí a že muslimové jsou mírumilovní a tolerantní. „Tak proč se bojíme rozsvítit vánoční stromek? To je ta demokracie a svoboda v podání této vlastizrádné vlády a Evropské unie? Abychom raději zůstali doma a nešli s dětmi a s rodinami na náměstí slavit vánoce? Nebo abychom rozsvěceli vánoční stromek někde za rohem, aby to muslimové neviděli? Tak to jsme to milí přátelé kvůli naší vládě a Evropské unii dopracovali a ještě dopracujeme..." zlobí se předseda hnutí SPD.

Témata: vánoce | okamura, tomio

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky