Křik, šikana a ponížení? Podívejte se, jak to prý chodí na ministerstvu

Z ministerstva školství prý utíkají lidé, kteří nemohou vydržet chování šéfa resortu Marcela Chládka. Informuje o tom MF Dnes, která uvádí, že ministra dokáží prý rozzuřit i maličkosti, jako například špatně seřazené dokumenty na stole. Chládek se tomuto nařčení brání.

Marcel Chládek /ČSSD/, ministr školství
reklama

Resosrt školství opustila kvůli Chládkovi například někdejší asistentka Aneta Lačelová. "Byla to opravdu příliš stresující práce. Pan ministr má velmi specifický styl vedení lidí," řekla deníku.

"Stávalo se, že zesměšňoval zaměstnance před jinými. To on dělal rád, před obecenstvem," řekl MF Dnes bývalý spolupracovník ministra Miroslav Kareta, který podle kterého na něj ministr dokonce křičel.

Jiný zaměstnanec si nepřál zveřejnit své jméno, tvrdí však, že Chládek vytváří neustálý psychický tlak na své okolí. "Nezajímá ho, že má někdo zrovna práci, prostě musí přijít okamžitě. Je pro něj velmi důležité, jak bude vypadat na veřejnosti, ale uvnitř úřadu se chová naprosto odlišně," citují jeho slova noviny.

Někdejší zaměstnanci rovněž zavzpomínali na dlouhé přednášky v kanceláři ministra. "Chládek jim prý ze svého křesla s doutníkem v ruce vytýkal třeba i křivě napsaný papír," napsala MF Dnes.

Sám ministr Marcel Chládek se se těmto nařčením brání. "Odešlo patnáct lidí z tisíce. Nikdo vám neřekne, že neuspěl, protože to nezvládl. Vymyslí jiný důvod," sdělil na svou obranu.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky