Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zeman proti Kalouskovi. Už to začalo? SPOZ útočí na TOP 09

Zeman proti Kalouskovi. Už to začalo? SPOZ útočí na TOP 09

Foto: Mariusz Stankowski, MoneyMAG.cz

Tuhý boj mezí donedávna vládní stranou a prezidentovou SPOZ se rozběhl naplno. Asi tři desítky billboardů Strany práv občanů - zemanovci (SPOZ) se už objevily v ulicích. A nejsou mírumilovné. Je patrné, že proběhne ostrý předvolební zápas o voliče.

Stalo se tak jen den poté, co vláda Jiřího Rusnoka nezískala důvěru a většina poslanců se začala přiklánět k předčasným volbám.Mluvčí SPOZ Vladimír Kruliš ale vyvrací, že by šlo o předvolební kampaň. Na billboardech jsou hesla "Řekněte ne zlodějům!" a "Stop Kalouskovi!" a nápis "Petice 2013 Nakradený majetek? Zabavit v plné výši!". Kruliš také dodal, že má jít o petiční kampaň. Je tomu tak? Při posledních parlamentních volbách se diskutovalo o tom, zda mají být vedeny kampaně v útočném duchu. Bylo rozhodnuto, že nikoliv. Uvidíme, zda se Česko dočká dalšího napadání mezi politiky. To se potvrdí, jakmile se podaří rozpustit Sněmovnu a stanoví se termín předčasných voleb. Tehdy poznáme, co v našich politicích skutečně je.

Témata:  TOP 09 SPO (Strana práv občanů)

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 20:08

22. dubna 2024 18:27

Vysoké úroky povzbuzují ekonomiku, soudí američtí finančníci i ekonomové. MMF ale varuje

Mezinárodní měnový fond (MMF) se v minulém týdnu nezvykle ostře pustil do Spojených států. Vadí mu jejich rozhazovačnost. Ta jim prý sice dopomáhá k impresivnímu ekonomickému růstu, leč není dlouhodobě udržitelná. Přílišné výdaje Washingtonu mohou podle MMF celosvětově opětovně zvýšit inflaci a ohrozit rozpočtovou a finanční stabilitu. Jinými slovy, hrozí, že za velké americké dluhy nakonec zaplatíme všichni – ať už krizemi či pořádnou inflací.

Zdroj: Lukáš Kovanda

Další zprávy