Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Počasí: Tropy se vrací. Jaký bude příští týden?

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

V první polovině příštího týdne bude kolem tlakové níže nad Britskými ostrovy proudit do střední Evropy teplý vzduch od jihozápadu. Ve středu a ve čtvrtek bude přes střední Evropu zvolna přecházet k východu zvlněná studená fronta. Za ní se k nám postupně rozšíří od jihozápadu nevýrazný výběžek vyššího tlaku vzduchu, informuje ČHMÚ.

Předpověď na pondělí:Zpočátku jasno až polojasno, od západu postupně oblačno a ojediněle, na horách místy přeháňky. Nejnižší noční teploty 15 až 11 °C. Nejvyšší denní teploty 24 až 28 °C. Slabý proměnlivý, přes den jihozápadní až západní vítr do 4 m/s.

Předpověď na úterý:Polojasno až oblačno, ojediněle, na horách místy přeháňky. Ojediněle bouřky. Nejnižší noční teploty 16 až 12 °C. Nejvyšší denní teploty 26 až 30 °C. Slabý proměnlivý vítr do 3 m/s, přes den mírný západní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na středu:Oblačno až zataženo, od západu s občasným deštěm, přeháňkami, místy i bouřkami. Nejnižší noční teploty 18 až 14 °C. Nejvyšší denní teploty 24 až 28 °C, na východě 28 až 32 °C. Mírný jižní až jihozápadní vítr 2 až 6 m/s se bude postupně měnit na západní. Vítr v bouřkách přechodně zesílí.

Předpověď na čtvrtek:Oblačno až zataženo, na většině území déšť nebo přeháňky, místy bouřky. Nejnižší noční teploty 18 až 14 °C. Nejvyšší denní teploty 22 až 26 °C. Mírný jihozápadní až západní vítr 2 až 6 m/s.

Vyhlídka počasí od pátku do neděle:Oblačno až polojasno, zpočátku místy, postupně jen ojedinělé přeháňky. Ojediněle bouřky. Nejnižší noční teploty 16 až 11 °C. Nejvyšší denní teploty 22 až 26 °C, postupně 26 až 30 °C.

Témata:  počasí tropy léto déšť

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 19:38

Neberte si hypotéky. Brzo dostanete dotaci. Alespoň za to už bojují lobbisté

Komentář Vladimíra Pikory: Dnešní doba je plná nálepkování. Na každého se něco najde. Kdekdo je např. populista, ačkoli argumenty pro takové označení jsou obvykle na vodě. Podle mě je nálepkování falešné. Mnohdy je jen politicky motivované. Skutečný populismus je jinde. Příkladem klasického populismu, který se za populismus překvapivě neoznačuje, je návrh některých výrobců stavebního materiálu, developerů, a dokonce i bank na dotace hypoték.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy