Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vydatný déšť neustává. Předpověď počasí na noc a čtvrtek 23. května

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Tlaková níže nad Polskem se bude vyplňovat a do střední Evropy se od jihozápadu začne rozšiřovat výběžek vyššího tlaku vzduchu, informuje ČHMÚ.

Počasí v noci (22-07): Zataženo až oblačno, na většině území déšť, na horách na severovýchodě a východě vydatný. V západní polovině Čech zpočátku oblačno až zataženo, místy přeháňky, postupně oblačno až polojasno a ojediněle mlhy. Nejnižší teploty 12 až 8 °C, na západě Čech až 5 °C. Čerstvý severozápadní vítr 4 až 9 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s, na horách kolem 20 m/s (70 km/h), bude od západu částečně slábnout. V západní polovině Čech vítr mírný 2 až 5 m/s. Tlaková tendence: slabý až mírný vzestup Počasí přes den (07-24): Polojasno až oblačno a ojediněle přeháňky. Ve východní polovině území oblačno až zataženo a místy déšť nebo přeháňky, v Beskydech déšť trvalejší a vydatnější. Během dne od západu ubývání srážek a později i oblačnosti. Nejvyšší teploty 16 až 20 °C, na Moravě a ve Slezsku 13 až 17 °C, v 1000 m na horách kolem 9 °C, na Šumavě až 12 °C. Mírný severozápadní vítr 3 až 7 m/s, na Moravě a ve Slezsku místy s nárazy kolem 15 m/s, bude odpoledne a večer slábnout. Na západě a jihozápadě Čech vítr jen slabý do 4 m/s. Tlaková tendence: zpočátku slabý vzestup, postupně slabý až mírný pokles

Témata:  počasí déšť

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:08

16. dubna 2024 12:03

16. dubna 2024 10:45

Jak na mimosoudní řešení sporů

K obchodnímu styku mezi spotřebiteli a podnikateli dochází nesčetněkrát denně. Není proto divu, že je mezi nimi také mnoho sporů. Některé se podaří urovnat domluvou, u jiných se však oboustranně přijatelného řešení dospět nepodaří. Jelikož se drtivá většina těchto sporů týká nízkých částek, soudní řešení sporů se kvůli soudním poplatkům a nákladům na advokátní služby často nevyplatí. Existuje však alternativní způsob řešení těchto sporů, kterého mohou spotřebitelé využít, jelikož je levnější a rychlejší.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy