Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vydatný déšť neustává. Předpověď počasí na noc a čtvrtek 23. května

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Tlaková níže nad Polskem se bude vyplňovat a do střední Evropy se od jihozápadu začne rozšiřovat výběžek vyššího tlaku vzduchu, informuje ČHMÚ.

Počasí v noci (22-07): Zataženo až oblačno, na většině území déšť, na horách na severovýchodě a východě vydatný. V západní polovině Čech zpočátku oblačno až zataženo, místy přeháňky, postupně oblačno až polojasno a ojediněle mlhy. Nejnižší teploty 12 až 8 °C, na západě Čech až 5 °C. Čerstvý severozápadní vítr 4 až 9 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s, na horách kolem 20 m/s (70 km/h), bude od západu částečně slábnout. V západní polovině Čech vítr mírný 2 až 5 m/s. Tlaková tendence: slabý až mírný vzestup Počasí přes den (07-24): Polojasno až oblačno a ojediněle přeháňky. Ve východní polovině území oblačno až zataženo a místy déšť nebo přeháňky, v Beskydech déšť trvalejší a vydatnější. Během dne od západu ubývání srážek a později i oblačnosti. Nejvyšší teploty 16 až 20 °C, na Moravě a ve Slezsku 13 až 17 °C, v 1000 m na horách kolem 9 °C, na Šumavě až 12 °C. Mírný severozápadní vítr 3 až 7 m/s, na Moravě a ve Slezsku místy s nárazy kolem 15 m/s, bude odpoledne a večer slábnout. Na západě a jihozápadě Čech vítr jen slabý do 4 m/s. Tlaková tendence: zpočátku slabý vzestup, postupně slabý až mírný pokles

Témata:  počasí déšť

Související

Aktuálně se děje

21. října 2024 9:05

Další změny v důchodech na obzoru: Jaké plány má ANO po případném volebním vítězství?

Exministryně financí Alena Schillerová (ANO) poslala vzkaz lidem, kterým se nepozdává chystaná penzijní reforma. Šéfka nejsilnějšího opozičního poslaneckého klubu naznačila, že její hnutí ji hodlá revidovat v případě, že se vrátí do Strakovy akademie.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy