Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Studené počasí končí. Tento týden ale proprší

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Studené počasí s podprůměrnými teplotami, které panovalo v první polovině května, podle meteorologů pomalu končí. Pozvolna se bude oteplovat, nejvyšší denní teploty se mají tento týden pohybovat kolem dvaceti stupňů. I poslední květnový týden a v první polovině června by se teploty měly pohybovat kolem hodnot obvyklých pro toto období roku. Tento týden má ještě hodně pršet, někde i vydatně. V dalších týdnech bude srážek míň. Vyplývá to z aktuální měsíční prognózy a týdenní předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

"V následujícím období budou teploty pozvolna stoupat a dostanou se na hodnoty obvyklé pro tuto roční dobu. Celkově bude období od 20. května do 16. června s teplotami kolem dlouhodobého normálu," konstatovali meteorologové.

Nejvíce srážek spadne v tomto týdnu, postupně bude přeháněk, deště a bouřek ubývat. V první polovině června se očekávají srážky průměrné nebo i slabě podprůměrné

Podle předpovědi na tento týden má hodně pršet od pondělí do středy, ojediněle by se hlavně na jihozápadě Čech mohly objevit i vydatné srážky. Teploty nepřekročí dvacítku. Obloha by se měla projasnit ve čtvrtek a pátek, na konci týdne může teploměr vystoupat až ke 24 stupňům, pak se zase trochu ochladí.

Témata:  déšť počasí

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

23. dubna 2024 10:49

Tesco rozšiřuje studentskou slevu na průkaz ISIC i na víkendy

Od října minulého roku funguje ve všech obchodech Tesco v Česku desetiprocentní sleva pro studenty starší osmnácti let na studentský průkaz ISIC od pondělí do pátku. To se nyní na základě názorů studentů mění. Od pondělka 22. dubna mohou se slevou nakoupit i o víkendech.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy