Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muž ujel při zkušební jízdě s Ferrari za 51 milionů korun. Policii uniká

Ferrari
Ferrari
Foto: Pixabay

Se vzácným vozem ferrari z 80. let ujel jeho majiteli neznámý muž, který se vydával za zájemce o toto supersportovní auto a chtěl si ho v západoněmeckém Düsseldorfu vyzkoušet. Informovala o tom agentura DPA s odvoláním na policii, která se zloděje zatím marně snaží vypátrat.

Obchodník s historickými auty červené Ferrari 288 GTO poprvé zaregistrované v roce 1985 nabízel za více než dva miliony eur (51,5 milionu korun). Jeho prvním majitelem byl někdejší pilot formule 1 Eddie Irvine.

Ferrari 288 GTO se vyrábělo v letech 1984 až 1986. Slavnou italskou automobilku opustilo jen 277 kusů těchto aut. V britském specializovaném magazínu Autocar tento typ ferrari obsadil čtvrté místo v žebříčku nejkrásnějších vozidel 20. století.

Témata:  Ferrari

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 20:08

22. dubna 2024 18:27

Vysoké úroky povzbuzují ekonomiku, soudí američtí finančníci i ekonomové. MMF ale varuje

Mezinárodní měnový fond (MMF) se v minulém týdnu nezvykle ostře pustil do Spojených států. Vadí mu jejich rozhazovačnost. Ta jim prý sice dopomáhá k impresivnímu ekonomickému růstu, leč není dlouhodobě udržitelná. Přílišné výdaje Washingtonu mohou podle MMF celosvětově opětovně zvýšit inflaci a ohrozit rozpočtovou a finanční stabilitu. Jinými slovy, hrozí, že za velké americké dluhy nakonec zaplatíme všichni – ať už krizemi či pořádnou inflací.

Zdroj: Lukáš Kovanda

Další zprávy