Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Lidé se přiotrávili ve znojemské bance. Čeho se nadýchali?

Záchranná služba, ilustrační fotografie
Záchranná služba, ilustrační fotografie
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Žádnou nebezpečnou složku neobjevila chemická laboratoř hasičů ve vzorcích odebraných z banky v centru Znojma, v níž se lidé neznámé látky nadýchali. Šest jich záchranáři odvezli do nemocnice. Mohlo jít například o pepřový sprej, řekl dnes ČTK mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška. Lidé byli hned po ambulantním ošetření z nemocnice propuštěni do domácí péče. Policie čeká na oficiální zprávu hasičů.

"V odebraných vzorcích jsme nedetekovali žádnou nebezpečnou látku. Vzhledem k příznakům lidí, kteří se látky nadýchali, ale mohlo jít například o pepřový sprej," uvedl mluvčí.

Policie situaci vyhodnotí, čeká na zprávu od hasičů. Podle mluvčí policie Lenky Drahokoupilové bude záležet na tom, o jaké šlo množství uniklé látky, zda šlo, či nešlo o úmysl, a také na tom, jak závažná byla zranění.

V prostorách banky v Kovářské ulici v úterý dopoledne zasahovaly čtyři posádky záchranné služby. "Pacienti se nadýchali neznámé toxické štiplavé látky s dráždivými účinky. My jsme jim poskytli kyslíkovou terapii a převezli do znojemské nemocnice," řekla mluvčí záchranné služby Michaela Bothová.

"Otravy byly naštěstí jen lehké, po ambulantním ošetření jsme všechny pacienty propustili do domácí péče," řekl v úterý ČTK mluvčí znojemské nemocnice Pavel Jajtner.

Policie prostor kolem banky po oznámení uzavřela, a to i pro dopravu. Hasiči zásah v bance ukončili v úterý před 15:00.

Témata:  Znojmo banky záchranná služba

Související

Aktuálně se děje

15. října 2024 18:09

České školství se mění: Od roku 2025 se zavádí nový obor všeobecné lyceum

Česká vláda oznámila vznik nového středoškolského oboru nazvaného všeobecné lyceum, který bude spuštěn od příštího roku. Tento krok je součástí snahy modernizovat český vzdělávací systém a přizpůsobit ho potřebám společnosti ve 21. století. Novinku v úterý představil premiér Petr Fiala společně s ministrem školství Mikulášem Bekem.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy