Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předpověď počasí na noc a úterý 8. ledna

Zima, ilustrační fotografie
Zima, ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Přes Polsko bude postupovat k jihovýchodu tlaková níže a s ní spojený frontální systém ovlivní počasí u nás, informuje ČHMÚ.

Počasí v noci (22-07): Převážně zataženo, zpočátku místy, postupně od západu sněžení, v Čechách v polohách pod 400 m déšť se sněhem nebo déšť, ojediněle mrznoucí. K ránu ubývání srážek. Na horách vydatnější sněžení. Nejnižší teploty +2 až -3 °C, na východě -3 až -8 °C. Mírný, postupně čerstvý západní až jihozápadní vítr 4 až 9 m/s, místy s nárazy 15 až 20 m/s (až 70 km/h), na horách kolem 25 m/s (90 km/h). Od vyšších poloh místy tvorba sněhových jazyků, na horách i závějí. Na Moravě vítr mírný jihozápadní. Tlaková tendence: mírný až silný pokles Rozptylové podmínky: dobré Počasí přes den (07-24): Převážně zataženo, občas sněžení, v polohách pod 400 m déšť se sněhem nebo déšť. V Čechách zpočátku srážky místy, pod 600 m dešťové. Na horách vydatnější sněžení. Nejvyšší teploty 1 až 5 °C, na východě -1 až +1 °C. Čerstvý západní vítr 4 až 9 m/s, místy s nárazy 15 až 20 m/s (až 70 km/h), na horách kolem 25 m/s (90 km/h). Od vyšších poloh místy tvorba sněhových jazyků, na horách i závějí. Na Moravě vítr mírný jihozápadní. Tlaková tendence: mírný až slabý pokles, večer setrvalý stav Rozptylové podmínky: dobré

Témata:  počasí sníh

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 19:38

Neberte si hypotéky. Brzo dostanete dotaci. Alespoň za to už bojují lobbisté

Komentář Vladimíra Pikory: Dnešní doba je plná nálepkování. Na každého se něco najde. Kdekdo je např. populista, ačkoli argumenty pro takové označení jsou obvykle na vodě. Podle mě je nálepkování falešné. Mnohdy je jen politicky motivované. Skutečný populismus je jinde. Příkladem klasického populismu, který se za populismus překvapivě neoznačuje, je návrh některých výrobců stavebního materiálu, developerů, a dokonce i bank na dotace hypoték.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy