Dnes se otevřela některá nákupní centra. Kde můžete nakoupit?

V Česku se dnes otevřou některá nákupní centra a menší obchody. Velké prodejny musí být podle zákona zavřené. Řada velkých obchodních center, jako jsou pražské Centrum Černý most, Arkády Pankrác či brněnská Galerie Vaňkovka, zůstane ale i dnes uzavřena.

Ilustrační fotografie
reklama

Nakoupit lze například v síti obchodů Žabka, které zavírají pouze 25. prosince a na Novy rok. "Jinak jsou naše obchody otevřené každý den převážně od 06:00 do 23:00," uvedl generální manažer sítě Radim Lunda.

Třeba v pražské Fashion Areně nebo obchodním centru Letňany mají dnes otevřeno jenom menší obchody. Centrum Freeport Fashion Outlet u Znojma spouští povánoční výprodeje, týká se to ale jen obchodů s plochou menší než 200 metrů čtverečních. "Do povánočních výprodejů zařazujeme prakticky všechno nabízené zboží ze zimní a jarní kolekce a také sortiment se sportovním oblečením. Slevy budou dosahovat až 80 procent," uvedla marketingová manažerka centra Anna Karásková.

Otevírací dobu o Vánocích reguluje u obchodních řetězců zákon. Velké obchody musí mít podle zákona zavřeno 25. a 26. prosince, na Nový rok, Velikonoční pondělí, 8. května, 28. září a 28. října. Na Štědrý den smějí mít otevřeno jen do 12:00. Na dodržování zákazu dohlíží Česká obchodní inspekce. Zákaz se nevztahuje na obchody s prodejní plochou do 200 metrů čtverečních, lékárny, čerpací stanice, obchody na letištích nebo nádražích nebo na prodejny v nemocnicích. Zákaz se naproti tomu vztahuje i na bazary, zastavárny a výkupny odpadu.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky