Předpověď počasí na noc a středu 19. prosince

Po přední straně brázdy nízkého tlaku vzduchu nad západní Evropou k nám bude proudit ve vyšších vrstvách atmosféry teplý vzduch od jihu. Večer postoupí na západ našeho území studená fronta.

Ilustrační fotografie
reklama

Počasí v noci (22-07):
Oblačno až zataženo, místy skoro jasno, zejména na horách. Postupně ojediněle mrznoucí mlhy. K ránu na Českomoravské vrchovině ojediněle slabé sněžení. Nejnižší teploty 0 až -4 °C, při malé oblačnosti a sněhové pokrývce kolem -6 °C. Slabý proměnlivý vítr do 4 m/s. Na Českomoravské vrchovině vítr mírný jihovýchodní 3 až 7 m/s a ojediněle tvorba námrazy.

Tlaková tendence: slabý až mírný pokles

Rozptylové podmínky: mírně nepříznivé, místy dobré

Počasí přes den (07-24):
Oblačno až zataženo, na východě a na horách místy, jinde ojediněle skoro jasno. Zpočátku ojediněle mrznoucí mlhy a na Českomoravské vrchovině místy slabé sněžení. Odpoledne od západu přibývání frontální oblačnosti a večer na západě Čech ojediněle sněžení nebo mrznoucí déšť. Nejvyšší teploty -2 až +2 °C, v 1000 m na horách kolem -2 °C, hory na jihozápadě kolem 0 °C. Mírný jihovýchodní až jižní vítr 3 až 7 m/s, na Českomoravské vrchovině místy nárazy kolem 15 m/s, na horách na severu kolem 20 m/s a tvorba námrazy. V západní polovině Čech a zpočátku i na východě Moravy vítr slabý do 4 m/s.

Tlaková tendence: slabý až mírný pokles

Rozptylové podmínky: dobré, při slabším větru mírně nepříznivé

Témata: počasí | zima | MoneyMAG.cz

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky