Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Myší trus v Tescu. Inspekce uzavřela prodejnu v Aši

Tesco
Tesco
Foto: Evgeny Petrov, EuroZprávy.cz

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) uzavřela v pondělí obchodní dům řetězce Tesco v Aši na Chebsku. Důvodem jsou nezvládnutá deratizační opatření. V prodejně i v zázemí inspektoři našli myší trus, a nebylo tak možno vyloučit kontaminaci potravin, uvedl v tiskové zprávě mluvčí SZPI Pavel Kopřiva. Tesco bylo zavřené do dnešního rána.

"Deratizační opatření provozovatel dlouhodobě podcenil. Výskyt hlodavců v potravinářských provozech je nebezpečný zejména z důvodu rizika šíření nebezpečných onemocnění," uvedl Kopřiva.

Kromě zákazu užívání prostor musel majitel provést důkladnou deratizaci, vyčištění a zajištění obchodu před dalším pronikáním škůdců. Obchod byl zavřený celé pondělí a otevřel se podle mluvčího společnosti Tesco Václava Koukolíčka dnes v 08:00. Před otevřením musela inspekce znovu přijet na kontrolu. S provozovatelem také zahájí správní řízení o uložení pokuty.

Problémy s hlodavci měly velké řetězce naposledy především v roce 2013, kdy SZPI uzavřela více prodejen. Od té doby jsou případy jako tento spíše výjimkou.

Témata:  Státní zemědělské a potravinářské inspekce Tesco Myš

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:08

16. dubna 2024 17:29

Bezpečnostní problémy společnosti Boeing přetrvávají. Akcie od začátku roku ztratily třetinu své hodnoty

Společnost Boeing (BA), největší světový výrobce letecké techniky, je opět pod drobnohledem veřejnosti kvůli nedávnému incidentu, kdy se za letu oddělil kryt motoru, což vedlo k nouzovému přistání. Tento incident se přidává k řadě bezpečnostních problémů, kterým společnost čelí, včetně lednového incidentu s oddělením dveří, k němuž došlo jen několik dní před vypršením dohody s ministerstvem spravedlnosti. Pokud úřady zjistí porušení dohody, může Boeing čelit znovuotevření smrtelných případů z let 2018 a 2019.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy