Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jak nepřijít o výhody stavebního spoření?

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Marie Cvrčková, MoneyMAG.cz

Ke konci roku 2015 bylo v ČR podle Asociace českých stavebních spořitelen aktivních celkem 3 503 349 smluv o stavebním spoření. 54 % Čechů pak ve třetím čtvrtletí 2016 souhlasilo s tím, že stavební spoření je zajímavá možnost uložení peněz. V závěru roku je však třeba hlídat si termín odeslání peněz na účet stavebního spoření pro získání státní podpory.

Velkou výhodou stavebního spoření je každoroční příspěvek Ministerstva financí, který aktuálně činí 2 000 korun. „Pro získání celé výše státního příspěvku je nutné na účet vložit každý rok alespoň 20 tisíc korun,“ upozorňuje Lenka Molnárová z Raiffeisen stavební spořitelny.

Kdy nejpozději musí být peníze na účtu?

Vklady musí být na účet stavebního spoření připsány nejpozději 31. prosince 2016. Aby byly připsány včas, podle typu převodu si hlídejte následující data:

Platba převodním příkazem v bance s valutou 30. 12. 2016. Je nutné ověřit, zda příslušná banka ještě akceptuje příkazy s tímto datem splatnosti. Platba v hotovosti na pokladnách Raiffeisen stavební spořitelny (RSTS) v sídle RSTS na adrese Koněvova 2747/99, Praha 3, a to do 30. 12. 2016 do 14:00 hodin.

Právě závěr roku bývá na pobočkách hektický. Lidé si sjednávají stavební spoření na poslední chvíli nebo potřebují na účet svého spoření rychle vložit peníze. Frontám a čekání se vyhnete tak, že peníze včas pošlete bezhotovostně převodním příkazem.

Vyřídím, co potřebuji, i během svátků?

V Raiffeisen stavební spořitelně si lidé mohou vyřídit, co potřebují, i v závěru roku. Otevírací doba se však během svátků mírně liší od té standardní.

Témata:  banky stavební spoření CZK

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 20:08

16. dubna 2024 17:29

Bezpečnostní problémy společnosti Boeing přetrvávají. Akcie od začátku roku ztratily třetinu své hodnoty

Společnost Boeing (BA), největší světový výrobce letecké techniky, je opět pod drobnohledem veřejnosti kvůli nedávnému incidentu, kdy se za letu oddělil kryt motoru, což vedlo k nouzovému přistání. Tento incident se přidává k řadě bezpečnostních problémů, kterým společnost čelí, včetně lednového incidentu s oddělením dveří, k němuž došlo jen několik dní před vypršením dohody s ministerstvem spravedlnosti. Pokud úřady zjistí porušení dohody, může Boeing čelit znovuotevření smrtelných případů z let 2018 a 2019.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy

CZK

Šmejdi vytahují z lidí peníze za promlčené dluhy. Jak se bránit?

Spotřebitelská poradna dTestu se setkává s případy lidí, kterým vznikl dluh tak dávno, že už na něj zapomněli. Léta ho po nich totiž nikdo nevymáhal. Z ničeho nic jim však přišla výzva od advokátů vymahačské společnosti, ať dluh neprodleně uhradí, jinak na ně bude podána žaloba. Jde o prázdné výhrůžky, nebo musí spotřebitel naopak zbystřit? A jak se vůbec bránit těmto praktikám?