Běžný účet, spořicí účet, hypotéka, mikropůjčka. V jaké bance seženete to nejlepší?

PR článek - Ve finančním světě, aby se čert vyznal. Produktů je na trhu nespočet a laik mezi nimi jen stěží pozná ty nejlepší. Ať už ale vybíráte spořicí či běžný účet, hypotéku, půjčku nebo výhodnou konsolidaci, pomoci vám mohou výsledky soutěže Finanční produkt 2018. Jaké kategorie se hodnotily a kdo vyhrál?

Růst úrokových sazeb
reklama

V soutěži Finanční produkt 2018, kterou každoročně pořádá společnost Scott & Rose, vybírala odborná porota nejlepší finanční produkt hned v několika kategoriích. Bankou, která se objevovala na bedně nejčastěji, je Air bank. Ta zvítězila v kategoriích Spořicí účet a Spotřebitelský bankovní úvěr neúčelový, třetí místo pak banka obsadila v kategoriích Bankovní osobní účet a Konsolidace půjček.

Equa bank a mBank si ze soutěže odnesly dvě ocenění, ostatní banky, jako je například Sberbank, Wüstenrot, Komerční banka nebo ČSOB, se umístily vždy jen v jedné z kategorií.

Na co se při výběru účtu i půjčky zaměřit?

U spořicích účtů se specialisté ve svých odborných posudcích zaměřili jak na základní úrokové sazby, tak i na ty bonusové. Hodnotili širokou škálu sazeb lišící se také podle zůstatku peněz na účtu. Bohužel výnosy nejsou v současné době nijak vysoké, a tak se klient musí spokojit s 1% zhodnocení v Air Bank. Ostatní spořicí účty pak většinou nabízí sazby nižší.

Porota dokázala srovnat bankovní účty, o kterých si lidé často myslí, že se od sebe významně neliší. Opak je však pravdou. Jen málokterý účet je skutečně bez poplatku a s bonusem v podobě zdarma výběru ze všech bankomatů v ČR k tomu. Jediným takovým je osobní konto od mBank.

Velkou neznámou je pro mnohé oblast úvěrů, i ty si vzala odborná porota na paškál. Zhodnotila hlavní parametry jak neúčelových bankovních půjček, tak i obávaných hypoték a oblíbených mikropůjček. V těchto kategoriích se vybíralo na základě úrokové sazby, doby splatnosti, poplatků, sankcí a podmínek.

img-responsive

Finanční produkty roku 2018 | foto: Finparada.cz

Kromě výše zmíněných šesti kategorií posuzovali specialisté i termínované vklady, rizikové životní pojištění, investiční životní pojištění, doplňkové penzijní spoření a podílové fondy.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky